Χωρίς ιατρό τα αγροτικά ιατρεία στο Άρμα του Δ. Τανάγρας και στην Αγία Άννα του Δ. Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα “Χωρίς ιατρό τα αγροτικά ιατρεία στο Άρμα του Δ. Τανάγρας και στην Αγία Άννα του Δ. Λεβαδέων”, κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς:

Χωρίς ιατρό παραμένει για περισσότερο  από τρία χρόνια το αγροτικό ιατρείο στο χωριό Άρμα του Δήμου Τανάγρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών περιστασιακά μόνο επισκέπτεται το ιατρείο κάποιος γιατρός από το Κ.Υ Σχηματαρίου. Κατά συνέπεια, οι 1.200 περίπου κάτοικοι του χωριού είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν, κατόπιν ραντεβού, στο Κ.Υ. Σχηματαρίου, είτε στο Νοσοκομείο Θηβών ή στο Αγροτικό Ιατρείο Ασωτίας. Πρέπει μάλιστα να επισημανθεί ότι οι προαναφερθείσες μετακινήσεις των κατοίκων πραγματοποιούνται με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, ενώ, αρκετές φορές, οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους χωρίς συνταγή.

Επίσης, χωρίς ιατρό εδώ και τέσσερις μήνες είναι και το αγροτικό ιατρείο της Αγίας Άννας του Δ. Λεβαδέων.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι θέσεις στα αγροτικά ιατρεία στο Άρμα του Δ. Τανάγρας και στην Αγία Άννα του Δ. Λεβαδέων;