Δενδροφύτευση και αποκατάσταση ζημιών στα πεζοδρόμια από τον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιαίων

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων προέβη ο Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων προκειμένου να αντισταθμίσει άλλα δέντρα που κόπηκαν διότι προκαλούσαν ζημιές στα πεζοδρόμια.

Πιό συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 40 δέντρων (πλατάνια και κουτσουπιές), σε κοινόχρηστους χώρους που τους υπέδειξε ως κατάλληλους η υπηρεσία πρασίνου.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν ως αντιστάθμισμα των 4 πλατάνων  που κόπηκαν στην Λεωφόρο Αθηνών (στον ΟΤΕ), μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η θέση τους κρίθηκε ακατάλληλη γιατί κατέστρεφαν το πεζοδρόμιο αλλά και όλες τις υποδομές (δίκτυα, αγωγούς κτλ) δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, “δίνοντας εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Λεωφόρου Αθηνών, όπου “ακατάλληλα δέντρα (λόγω θέσης και μεγέθους), εκτός από τις υποδομές, έχουν προκαλέσει ζημίες και σε σπίτια”.

Έτσι οι υπηρεσίες του Δήμου ασχολούνται με το πρόβλημα και όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος “σύντομα θα δοθεί η λύση που αρμόζει σε κάθε περίπτωση”.

Να σημειωθεί οτι στα σημεία που γίνεται η κοπή των δέντρων, αμέσως ο Δήμος προβαίνει σε αποκατάσταση του πεζοδρομίου ώστε να δοθεί σε χρήση ο χώρος στους πεζούς.

“Η εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, αλλά και ο πήχης του πολιτισμού μας εξαρτάται από το πόσο η διοίκηση εξασφαλίζει την προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου σε όλους τους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Αλίαρτος έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να το πετύχει αυτό και η εντολή που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή αλλά και η πρόθεσή της είναι να μη σταματήσει”, τόνισε ο κ. Ντασιώτης.