To βιβλίο του Τάσου Βούτσα «Ανεμομαζώματα» παρουσιάζουν οι εκδόσεις “Καμπύλη” στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

To βιβλίο του Τάσου Βούτσα «Ανεμομαζώματα» παρουσιάζουν οι εκδόσεις “Καμπύλη” σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απρίλη 2015 και ώρα 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος»  στην Κρύα της Λιβαδειάς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Α΄ Αντιπρόεδρος Βουλής Ελλήνων), Νίκος Μαρκάτος (Πρώην Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.),  Χριστίνα Σταμούλη (Νομικός, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών),  Κωστής Τούτουζας (Καθηγητής Καρδιολογίας), Άρης Ρούσσαρης (Δικηγόρος, Ποιητής – Συγγραφέας), Κώστας Σκηνιώτης (Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών), Νίκος Μερτζάνης ο οποίος και θα συντονίσει (Δημοσιογράφος ΑΝΤ1), Καίτη Παπανίκα (Αφηγήτρια – Ηθοποιός).

Στη μουσική: Θανάσης Βούτσας, Αρχιτέκτονας Τραγουδοποιός Ιωάννα Νεφέλη Βούτσα, Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Μαριάννα Καλογεράκη, Τραγουδίστρια.

Στα Βυζαντινά: Πρωτοψάλτης, Γιώργος Χατζηχρόνογλου, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί εκλεκτός οίνος από τους αμπελώνες Βούτσα.

 

Ανεμομαζώματα

«Είναι φορές τώρα στο γύρισμα της νιότης που καβαλάω μια ριπή του αγέρα, πέντε η ώρα σα βραδιάζει, σε τούτες τις νοτισμένες πολιτείες. Ακολουθώντας το μικρό μονοπάτι των στεναγμών, των ανείπωτων υποσχέσεων. Περιπλανιέμαι σε συμμετρικά χαμηλωμένα βλέφαρα, με σύννεφα φορτωμένα τη μακρινή αχλή μιας θάλασσας μικρής, που μου λείπει: Αυτό το κομμάτι από το αρχιπέλαγος του Αιγαίου, με τα τρελά ρεύματα του Βόρειου Ευβοϊκού. Είναι κι ένα ολόλευκο με μπλε σιρίτια τρεχαντήρι. Ποιος τρελός ανάδοχος το βάφτισε με τ’ όνομά της να μου αλλάζει εμένα του ταπεινού αγράμματου χειρομάντη τα αιστήματα, την ώρα που ο καπτα-Γιώργης καλάρει δίχτυα και παραγάδια, ανατολικά της Λεκούνας, στα έσχατα ριζά του Καντηλιού, για να ταΐσει τη φαμελιά του; Λογαριάζοντας ως ανώφελη τη δικιά μου ξαγρύπνια…» , απόσπασμα από το βιβλίο «Ανεμομαζώματα» του Τάσου Βούτσα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καμπύλη.

Ο Τάσος Βούτσας, γιατρός, αμπελουργός, αρθρογράφος, μα πάνω απ’ όλα παιδί του Ορχομενού, υπογράφει 43 διηγήματα. Αντιμέτωπος με τις χαμένες αγάπες και τα χαμένα όνειρα ταξιδεύει στο χρόνο, τον συνθέτει ξανά, αναπαριστά τις μνήμες. Γυρίζει πίσω στις πηγές και αντλεί πάθος και δύναμη, αναστοχάζεται, αναζητά και ξαναφέρνει στο φως παντοτινές αλήθειες, βάλσαμο και οδηγό για να συγχωρήσει και να ονειρευτεί ξανά, να συμφιλιωθεί με το παρόν, που εμπεριέχει την απώλεια αλλά και υπόσχεται το μέλλον. Με μια γλώσσα πηγαία, ιδιωματική, γλαφυρή και συχνά συμβολική, ζωντανεύει με μοναδική αφηγηματική δύναμη χαρακτήρες και καταστάσεις και πετυχαίνει την ταύτιση του αναγνώστη με τον κόσμο που πλάθει, καθώς τον παρασύρει στη γοητεία της διήγησής του.

Το βιβλίο έχει 156 σελίδες και πωλείται στη τιμή των 13 ευρώ ενώ μέρος των εσόδων από την πώλησή του θα διατεθούν για τα συσσίτια απόρων της Ιεράς  Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, Κοινωφελή Ιδρύματα Λεβαδείας και για το Εθνικό Συμβούλιο  Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.