Εντοπίστηκε στη Λιβαδειά πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Κοινοποίηση στα Social Media

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντοπίστηκε την Δευτέρα το μεσημέρι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο διαμερίσματος στη Λιβαδειά.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού.

Πιό συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός εντοιχισμένης ντουλάπας του ανωτέρω δωματίου και κατάσχεσαν συνολικά 6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 58 εκατοστών το καθένα, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, 3 ηλεκτρικούς λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, 2 ανεμιστήρες για τον εξαερισμό του χώρου, 4 αντάπτορες και έναν φορητό χρονοδιακόπτη πρίζας, 3 πολύπριζα και έναν διακλαδωτήρα, καθώς και σύστημα εξαέρωσης, χρησιμοποιούμενο για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενο από 2 αεραγωγούς μήκους 50 και 90 εκατοστών αντίστοιχα.

Επίσης εντός του χώρου του δωματίου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 2 πλαστικά μπολ, περιτυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, τα οποία είχαν στην μέση μία οπή για χρήση φωτιστικού, μεταλλικό επικάλυμμα και υγρό λίπασμα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 6 σακουλάκια με διαφόρους σπόρους κάνναβης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.