Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίων Έργων ο φάκελος με το έργο της αποχέτευσης στην Αλίαρτο

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων κατατέθηκε (αρ. πρωτ. αντίστοιχα 7833 και 192/6-4-2015) ο φάκελος με το έργο της αποχέτευσης στην Αλίαρτο ο οποίος ήδη από καιρό έχει κατατεθεί και στην Εισαγγελία Λιβαδειάς.

Πιό συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Φίλλιπος Σαγάνας μη έχοντας λάβει μέχρι τώρα από τη δημοτική αρχή ουσιαστικές απαντήσεις (η οποία προτίμησε τη δικαστική οδό με κατηγορίες για συκοφαντία) στα όσα έχει καταγγείλει για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου προχωρά και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι η υπόθεση να ξεκαθαρίσει.

Ο κ. Σαγάνας υποστηρίζει οτι ο δήμος έχει εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος της σχετικής εργασίας αφού η εκσκαφή των ορυγμάτων που περνάνε οι σωλήνες της αποχέτευσης αντί για 10 ευρώ ανά κυβικό χρεώνεται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ το ύψος της διαφοράς σύμφωνα με υπολογισμούς της αντιπολίτευσης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως έχει κάνει γνωστό ο Φ. Σαγάνας ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου και εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος.

Επί της ουσίας ωστόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης αυτό που έχει πει είναι πως αν πράγματι έχει συμβεί κάποιο λάθος τότε υπάρχει ο τρόπος να διορθωθεί στη συνέχεια μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία ωστόσο δεν έχει ξακαθαρίσει με ποιον τρόπο έγινε το έργο τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τμήμα και αν ισχύουν όσα επισημαίνει η αντιπολίτευση. Επίσης σύμφωνα με όσα έχει πει ο κ. Ντασιώτης αν χρειαστεί αργότερα μπορεί να υπάρξει «θεραπεία» όμως για το ποιός και με ποια διαδικασία αποφάνθηκε οτι τα έργα έγιναν με την συγκριμένη μέθοδο και χρησιμοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα εργαλεία ώστε να απαιτηθεί η αυξημένη σύμφωνα με τη αντιπολίτευση δαπάνη δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση.