Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Λαμίας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -3- κιλά αδασμολόγητου καπνού, -21,8- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -15- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (09-04-2015) σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 52 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, τόσο σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί στον 52χρονο, όσο και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • έξι (6) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (3.281) γραμμαρίων,
  • μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (17,7) γραμμαρίων και
  • δύο (2) αυτοσχέδια τσιγαριλίκια, που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (4,1) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες αργά το απόγευμα, σε περίπτερο ιδιοκτησίας του 47χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  εννέα (9) συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (180) γραμμαρίων και
  •  δεκαπέντε (15) λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Η ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (3.461) γραμμαρίων, καθώς και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.