Πάσχα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ανάσταση στην Αμφίκλεια

Κοινοποίηση στα Social Media

To Oρφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συμμετείχε στο σούβλισμα του αρνιού, ζωγράφισε με τα κορίτσια και συζήτησε μαζί τους για τα όνειρά τους. Όπως δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους “το γκρίζο των ημερών έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών μας”.

Τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου- φιλοξενούνται από μωρά ως ηλικίας 20 ετών- έβγαλαν φωτογραφίες και συζήτησαν μαζί του για τα βιώματά τους. Τα δώρα του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν σοκολατένια πασχαλινά αυγά, μπογιές και ακουαρέλες για να ζωγραφίζουν- όπως χαρακτηριστικά τους είπε- τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Σε ερωτήσεις τοπικών δημοσιογράφων για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι “σήμερα είναι μέρα γιορτής, τα πολιτικά προβλήματα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε από αύριο και οι οικογενειακές γιορτές είναι μια καλή αφορμή για να ασχοληθούμε με αυτούς που έχουν ανάγκη ένα δώρο, μια κουβέντα, ένα χάδι”.

Να σημειωθεί ότι η διευθύντρια και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Ορφανοτροφείου ζήτησαν τόσο από τον Σταύρο Θεοδωράκη όσο από τα τοπικά κανάλια και τους φωτογράφους να μην καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά” ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν τα παιδιά και στη ζωή τους έχουν μάθει να μην κρύβονται και να μη ντρέπονται”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τη γυναίκα του Δομνίκη Λυμπεροπούλου και από εθελοντές του Ποταμιού.

Aνάσταση ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε σε εκκλησία της Αμφίκλειας ενώ το απόγευμα του Σαββάτου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πόλης.