Στάση στη Λιβαδειά έκανε το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Κοινοποίηση στα Social Media

Στάση και στη Λιβαδειά έκανε το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή κατέληξε στην Αθήνα.

Στη Λιβαδειά οι συμμετέχοντες πήγαν πρώτα στο Εργατικό Κέντρο όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ακλούθησε πορεία μέχρι το Συνεδριακό Κέντρο “Χ. Παλαιολόγος” στην Κρύα, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους.

Το Καραβάνι είναι μια πρωτοβουλία των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των επιτροπών αγώνα Σχολικών Φυλάκων και των καθηγητών της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες» το καραβάνι πέρασε από διάφορες πόλεις πραγματοποιώντας δράσεις με τοπικά κινήματα μεταφέροντας το μήνυμα: «τα Εργοστάσια στους Εργάτες».

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει την ανακοπή όλων των δικαστικών απαιτήσεων που οδηγούν στο ξεπούλημα της ΒΙΟΜΕ και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών.

Επίσης οι εργαζόμενοι με την κινητοποίηση αυτή ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με όλες τις δομές της με ενσωμάτωση των αυτοδιαχειριστικών χαρακτηριστικών του πολύμηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα και αποκοπή από την κρατικιστική νοοτροπία ελέγχου από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη”.

Ζητούν ακόμα να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

kar02 kar04 kar03