Επίθεση Π. Κουκουλόπουλου από τη Λιβαδειά κατά της κυβέρνησης για την Εξεταστική του μνημονίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, στα πλαίσια των διαδικασιών για την προετοιμασία του Συνεδρίου του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου.

Όπως είπε, πρόκειται για μια βαθιά πολιτική διαδικασία, που θα αναζητήσει  το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στις νέες συνθήκες και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέας ηγεσίας. Διευκρίνισε ότι η εκλογή προέδρου, μετά την απόφαση Βενιζέλου να μην θέσει νέα υποψηφιότητα, θα γίνει με κάλπες και όχι από το Συνέδριο.

“Είναι μια διαδικασία που δεν είναι απλά στήσιμο κάλπης, η εκλογή προέδρου θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία με την διαδικασία της κάλπης όπως έχει καθιερώσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και 11 χρόνια από το 2004 και αυτήν την πρακτική την ακολούθησαν και άλλοι. Είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία. Συζητάμε που βρίσκεται η χώρα σήμερα, ποιες προτεραιότητες βάζουμε εμείς, ποιος είναι ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτήν και ποια είναι τα ζητούμενα τόσο για την χώρα όσο για την παράταξη. Αυτό είναι το πλαίσιο του διαλόγου”, σημείωσε ο Π. Κουκυλόπουλος

Παράλληλα ο κ. Κουκουλόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας προκλητικό τον τρόπο συγκρότησης της Εξεταστικής Επιτροπής για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, γιατί εστιάζει στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και αθωώνει την πενταετία Καραμανλή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να συμμαζέψει τη χώρα και να σταματήσει την καταστροφή μετά τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό των ελλειμμάτων της διακυβέρνησης Καραμανλή”.

Και συμπλήρωσε χωρίς να παραλείψει να αφήσει εμμέσως αιχμές και για τον Γιώργο Παπανδρέου: “Αν το ΠΑΣΟΚ του 2009 ελέγχεται γιατί είπε λεφτά υπάρχουν, ο κ. Σαμαράς ελέγχεται διπλά για τα Ζάππεια και ο κ. Τσίπρας πολλαπλά γιατί είπε πολύ περισσότερα για τις εκλογές του 25 Ιανουαρίου”.

Καταλήγοντας υποστήριξε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργό βρίσκονται σε αδιέξοδο και υπογράμμισε: “Δεν έχουν εντολή ρήξης από τον λαό, δεν έχουν πλειοψηφία στην κοινοβουλευτική τους ομάδα να κάνουν στροφή και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει”.

koyk2