Στην κριτική για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Κωπαΐδα απαντά η Π.Ε. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, φανερά ενοχλημένη με την κριτική που της ασκείται (και τις ευθύνες που της αποδίδουν για την κατάσταση της Κωπαΐδας λόγω της πλημύρας), με ανακοίνωση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά απαντά ως εξής:

“Το αν είναι ή όχι κατώτερη των περιστάσεων η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην διαχείριση του Κωπαϊδικού πεδίου, σωστό και δίκαιο είναι να το κρίνουν οι πολλοί και κυρίως αυτοί που ενδιαφέρονται ποικιλοτρόπως , προσπαθούν και κάνουν.

Ιδιαίτερα  βέβαια εκείνοι που βίωσαν στο παρελθόν την διαχείριση του  Οργανισμού Κωπαΐδας. Αυτοί γνωρίζουν επειδή ζουν, την αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, σύσσωμη να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάποιοι στον κάμπο,  αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών και αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του  Κωπαϊδικού πεδίου”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Σε όσους, στην ασφάλεια της βολής τους, θεραπεύουν  την ποίηση και εκφράζονται και μέσα απ΄ αυτήν,  με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στην ιστορία τους, θυμίζω από τον Καβάφη: “Ανέγνως, αλλ΄ ούκ  έγνως εί  γάρ έγνως, ούκ αν κατέγνως”.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κατά πάσα πιθανότητα στοχεύει σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς δεδομένου του χρόνου έκδοσης.

Ωστόσο ευθύνες στην Περιφέρεια έχουν αποδώσει και μέλη του Δ.Σ. που απουσίαζαν στην τελευταία συνεδρίαση ενώ και πρόσφατα ο Διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας (εκπροσωπώντας Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη) είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: “Εκείνο που θα πρέπει εκ των προτέρων να σας πω είναι οτι εμείς σαν υπηρεσία και η Περιφέρεια επομένως δεν είχαμε μέχρι τώρα καμία σχέση με αυτό το πράγμα το οποίο λέγεται άρδευση ή αποστράγγιση της Κωπαΐδας. Δεν έχουμε ούτε την τεχνογνωσία γιατί δεν μας παραδόθηκε καμία τεχνική μελέτη ή κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχουμε και την εμπειρία δεδομένου οτι δεν συμμετείχαμε ποτέ στην διαδικασία αυτή”, και στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Από την πρώτη στιγμή όμως που υπήρξε το πρόβλημα αυτό ζητήθηκε από τους παραγωγούς να μπουν μπροστά οι ηλεκτραντλίες. Μπήκαν μπροστά αλλά υπάρχει και η μάστιγα της κλοπής τω υποσταθμών. Οι ηλεκτραντλίες σταμάτησαν, ξαναμπήκαν όμως μπροστά και τώρα δουλεύουν”.

Άρα λοιπόν το “μήνυμα” έχει πολλούς αποδέκτες και όχι μόνον έναν όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει με μια πρώτη ανάγνωση…