Έκκληση για ενίσχυση του έργου της Αρωγής απηύθυνε ο Σεβασμιότατος κ. Γεώργιος

Κοινοποίηση στα Social Media

Έκκληση για στήριξη των Ιδρυμάτων και των κοινωνικών δομών της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Γεώργιος, στην καθιερωμένη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση της «Αρωγής», που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Rodon Palace.

Στόχος ήταν η παρουσίαση του έργου των δομών της “Αργωγής” αλλά και γενικότερα των άλλων Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.

Ο ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, συνεργάτες και εθελοντές κυρίως που στηρίζουν το έργο της Αρωγής, αλλά και όσους ενισχύουν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για την βοήθεια των εμπερίστατων συνανθρώπων μας και παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης και της καθυστέρησης στις κρατικές επιχορηγήσεις και κάλεσε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

“Η αποψινή βραδιά, αυτή η εκδήλωση της τοπικής μας εκκλησίας σε αυτό το ωραίο κέντρο, το Rodon Palace και ευχαριστούμε με την ευκαιρία τον κ. Δήμου και τους συνεργάτες τους που μας το προσφέρουν, αφορά τον συνάνθρωπο που υποφέρει, πάσχει, και ταλαιπωρείται όλα τα τελευταία χρόνια. Εκείνον που δεν έχει τα αυτονόητα της ζωής μέσα από την πολύχρονη ανεργία της οικογένειας του, τους γέροντες, τα παιδιά, τους άνεργους νέους και όλους εκείνους που τα βιώνουν τα επακόλουθα αυτής της κρίσεως που παρατείνεται”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: “Το κεφάλαιο της φιλανθρωπίας ιδιαίτερα με τον κεντρικό οργανισμό της Μητροπόλεως μας «Η ΑΡΩΓΗ», αγκαλιάζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και προσπαθεί να δώσει ένα χάδι θεϊκό σε όλους και να θεραπεύσει όσες περισσότερες ανάγκες μπορεί με την βοήθεια των  ανθρώπων μας που συμμετέχουν εθελοντικά και συμβάλλουν. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερους σε μια εποχή που το κράτος πρόνοιας καταρρέει, χάνεται”.

Αναφερόμενος στα ιδρύματα υπογράμμισε οτι έχουν μεγάλα προβλήματα, “έχουν τελματωθεί τα οικονομικά τους, αφού από τον κεντρικό πόρο που είχαν από τα ταμεία  στον οργανισμό του ΕΟΠΠΥ από τον Οκτώβριο δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ” με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο.

“Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους σας, θα ήθελα εγκάρδια να σας παραθέσω μια παράκληση, εκείνοι που μπορούν είτε από το υστέρημα, είτε από το περίσσευμα να στηρίξουν την ανθρωπιά, την προσπάθεια μας, γιατί πραγματικά κινδυνεύει η λειτουργία και η συνέχεια των λαμπρών κληροδοτημάτων που παραλάβαμε από τον Μακαριότατα Αρχιεπίσκοπο μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος και κατέληξε: “Εύχομαι καλή Άγια Εβδομάδα και το Πάσχα να είναι ευφρόσυνο και θα είναι ευφρόσυνο αν όλοι θυμόμαστε ότι η αγάπη του Χριστού που μας δίδαξε και απορρέει από την σταυρική του θυσία θαυματουργεί όταν προσφέρει κανείς από το υστέρημα του. Κάλο Πάσχα”.

Στη φιλανθρωπική δράση της «Αρωγής» αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος Παναγιώτης Τσολάκος, επισημαίνοντας ότι 400 οικογένειες, σε όλη τη Βοιωτία, δέχονται επισιτιστική βοήθεια από την εκκλησία.

“Ο Οργανισμός Κοινωνικών δομών “Η Αρωγή” δημιουργήθηκε μετά από προτροπή του Σεβασμιότατου και με μια ομάδα εθελοντών συνεργατών. Σκοπός της Αρωγής είναι να βοηθά τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας σε παροχή τροφίμων, ένδυσης, υπόδηση, κάλυψης αναγκών, θέρμανση ιατρική κάλυψη και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζεται. Στηρίζεται κυρίως σε εθελοντισμό, όλες οι εργασίες της αρωγής γίνονται από εθελοντές”, είπε ο κ. Τσολάκος και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συνεισφοράς, όπως τα καλάθια της αρωγής που έχουμε σε κάθε σουπερ μάρκετ, οι προσφορές προϊόντων από παραγωγούς, βιομηχανίες κτλ καθώς επίσης και από δωρεές χρηματικών ποσών”

Την εκδήλωση, που έκλεισε με λαχειοφόρο αγορά, πλαισίωσαν η χορωδία του Μητροπολιτικού Ωδείου και το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς.

ar02 ar04 ar03