«Περπάτημα Αγάπης» στην Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με ένα «Περπάτημα Αγάπης» που ένωνε όλους τους μαθητές των σχολείων και φορείς της πόλης συμμετείχε η Λιβαδειά στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Μαθητές σχολείων φορώντας μπλε μπλουζάκια και μπλε κορδέλες στα χέρια τους συγκεντρώθηκαν το πρωί την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης για να στηρίξουν τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό και να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και ευαισθητοποίησης σε όλη την κοινωνία.

Ο Δήμος Λεβαδέων με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας, το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς, την συνεργασία του ΑΚΟΛ και των Special Olympics καθώς επίσης την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Λεβαδειακός που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας όπως επίσης και των καλαθοσφαιριστών της Αθλητικής Ένωσης Λιβαδειάς, σχολείων της πόλης, φορέων και πλήθους κόσμου διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ και από το 2008 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για αυτήν την εκδήλωση. Είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική γιατί αυτά τα παιδιά καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να σταθούν όρθια, για να χαρούν, για να περπατήσουν μαζί μας στην πόλη» δήλωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.

«Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννα Νταντούμη και πρόσθεσε: «Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή του. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι.  Ενώ, υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, ο Δήμος Λεβαδέων θα προωθήσει και άλλες δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία για να κατανοήσουν ευκολότερα τα παιδιά με αυτισμό.

«Ο Λεβαδειακός δίνει το παρών και σε αυτήν την εκδήλωση, όπως πάντα κάνει σε ζητήματα εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι τιμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού να δίνουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά. Για όλους προέχει η υγεία πόσο μάλλον  για τα παιδιά» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, Βαγγέλης Μάντζιος.

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και συμμετέχουμε στο “Περπάτημα αγάπης”. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη κάθε έναν από εμάς» επεσήμανε από την ΑΕΛ, ο Τάσος Δημητριάδης και συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι δράσεις αυτές να είναι πιο συχνές.

Την ικανοποίησή της για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου η Μαριάννα Σισμανίδου η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι αγκάλισαν αυτή την προσπάθεια και τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες μικροί και μεγάλοι με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία διέσχισαν με τα πόδια τις οδούς Στρατηγού Ιωάννου και Ελευθερίου Βενιζέλου και κατέληξαν πάλι στην Πλατεία, όπου είχε στηθεί ένα όμορφο πασχαλινό bazzar με λαμπάδες και μικρά καλαθάκια που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας.

mple2mple3mple7 mple6mple4mple5mple8