Συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM Γιάννη Σταθά με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Κοινοποίηση στα Social Media

stathasepitropiΟ βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον οποίο έθεσε το ζήτημα της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρατηρείται στην περιοχή της Θήβας αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών.

Επεσήμανε δε ότι από την Θήβα έφυγαν για τις ανάγκες των γυναίκειων φυλακών του Ελεώνα 15 αστυνομικοί και παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπληρωθεί.

Από την πλευρά του ο αρχηγός κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεσμεύτηκε για την εξέταση του θέματος της στελέχωσης των υπηρεσιών της Α.Υ. Θήβας που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την ενίσχυση του με αστυνομικούς ώστε να υπάρξει συμβολή στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σε έγγραφο προς τον Αρχηγό  ΕΛ.ΑΣ το οποίο κοινοποιεί και προς του υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ο βουλευτής Γ. Σταθάς αναφέρει τα εξής:     

Μετά την δημιουργία των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα έχουν αφαιρεθεί 15 οργανικές θέσεις Αστυνομικών από τη Δ/νση ΑΤ Θήβας, παρά την δέσμευση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι θα προχωρήσει άμεσα στην στελέχωση των κενών θέσεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Δ/νση Θήβας  και την συνακόλουθη κατακόρυφη αύξηση των προβλημάτων. Ειδικότερα, παρατηρείται  έξαρση της εγκληματικότητας και των ληστειών λόγω και της έντονης παρουσίας αλλοδαπών που εργάζονται κυρίως στη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου, Οινοφύτων και Θήβας , καθώς και σε αγροτικές εργασίες στη Θήβα και στα Οινόφυτα.

Παρατηρείται επίσης μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας καθώς έχουν προστεθεί και άλλες ομάδες  Ρομά από την υπόλοιπη Ελλάδα, στους ήδη υπάρχοντες Οικισμούς Ρομά της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαπληκτισμοί και εντάσεις μεταξύ των νέων και παλαιών ομάδων, οι οποίες απαιτούν την συνεχή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα, το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο της ανέχειας οξύνει φαινόμενα παραβατικότητας (κλοπές, ληστείες, καταστροφές ιδιοκτησιών, ναρκωτικά) μέσα στις κοινότητες, γεγονός που συνεπάγεται αυτόματα και αύξηση της εγκληματικότητας.

Όλα τα ανωτέρω γεννούν την άμεση ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης της Α. Δ/νσης Θήβας.

Καταλήγοντας ο κ. Σταθάς κοινοποιεί απόψεις για την είσχυση της Α.Δ. Θήβας Βοιωτίας, μετά από πρόταση της Δ/νσης Βοιωτίας και του Συλλόγου Αστυνομικών Βοιωτίας.