Καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα “Καταστροφή καλλιεργειών από πλημμύρες στο Δήμο Θηβαίων”, κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας: 

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, από τα τέλη Φεβρουαρίου,  δημιούργησαν εκτεταμένες πλημμύρες σε μεγάλη έκταση αγροτικών γαιών και συνακόλουθα πολύ μεγάλες καταστροφές, κυρίως σε σιτηρά αλλά και σε άλλες καλλιέργειες, σε πολλές περιοχές του Δήμου Θηβαίων. Αξίζει να τονισθεί, πως  είναι δύσκολο να γίνει ο προγραμματισμός για τις νέες καλλιέργειες το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού τα νερά παραμένουν στις υπό καλλιέργεια εκτάσεις. Η προσπάθεια αντλήσεως του τεράστιου όγκου νερού γίνεται κυρίως με ίδια μέσα των αγροτών. Επισημαίνουμε, ότι  ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και στις 4 δημοτικές ενότητες του Δήμου Θηβαίων, ήτοι Βαγίων, Θήβας, Θίσβης και Πλαταιών.

Καθίσταται προφανές, ότι απαιτείται κατεπείγουσα επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;