Επετειακή εκδήλωση για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης του 1821

Κοινοποίηση στα Social Media

Επετειακή εκδήλωση πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τα Σχολεία της πόλης, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και στο χώρο της προτομής του Αθανάσιου Διάκου, με αφορμή την επέτειο ευλογίας της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.

“Στην αρχοντοπούλα της Ρούμελης, την όμορφη Λιβαδειά μας γιορτάζουμε σήμερα 1η Απριλίου την επέτειο της απελευθερώσεως με την επανάσταση του 1821 από τον τουρκικό ζυγό, και στέλνουμε μηνύματα και ευχές προς όλους τους συμπατριώτες μας, προς όλους τους Στερεοελλαδίτες και σε όλους εκείνους που τιμούν τους ήρωες που πότισαν με το αίμα, το δάκρυ και τον ιδρώτα τους τον αγώνα και τον τόπο μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: “Η ευγνωμοσύνη μας είναι αΐδια, η παρακαταθήκη τους είναι μεγάλη και σπουδαία και ευχόμαστε όλοι να φερόμαστε αντάξια του αγαθού της ελευθερίας που μας παρέδωσαν. Σε μια εποχή που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι πάντα όμορφη, καλούμεθα να αγωνιστούμε για ότι όμορφο, ότι ωραίο, για την ζωή. Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθούμε για την επικείμενη Αγία Εβδομάδα δύναμη και να είναι το Πάσχα ευφρόσυνο για όλους μας”.

Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου δήλωσε σχετικά: “Εδώ σε αυτόν τον τόπο πριν από σχεδόν 2 αιώνες ευλογήθηκε η σημαία της επανάστασης, της εξέγερσης του ελληνικού λαού κατά του οθωμανικού ζυγού. Βέβαια η διαδικασία αυτή δεν έγινε μέσα σε μια στιγμή, ήταν πολύχρονη από το 1821 οριστικά απελευθερώθηκε η Λιβαδειά το 1829. Πολλά είναι τα μηνύματα που είναι διαχρονικά μέχρι σήμερα που υπάρχουν θέματα εθνικής ανεξαρτησίας”.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, τα δημοτικά σχολεία, και ιδιαίτερα το 7ο Δημοτικό που ήταν επικεφαλής των εκδηλώσεων καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημότες που συμμετείχαν και παραβρέθηκαν.

“Θα αντέξουμε, τα μηνύματα είναι προς κάθε κατεύθυνση, νομίζω ότι όλοι μας έχουμε την αντίστοιχη ευαισθησία και την δύναμη για να πορευτούμε ως έθνος και ως λαός”, κατέληξε η κ. Πούλου.

epl1 epl4 epl3 epl2