Συγκέντρωση συνταξιούχων την Τετάρτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο δρόμο βγαίνουν ακόμα μια φορά στη Λιβαδειά οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ.

Με σύνθημα “Καμία ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα” διοργανώνουν συγκέντρωση – συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Απρίλη στις 1100 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και τους καλούν όλους εργαζόμενους και άνεργους σε μαζική συμμετοχή.

“Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν.

Η ζωή μας χειροτερεύει παντού και από την υποβάθμιση παροχών Υγείας.Το σύστημα υγείας και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν γίνει “Ο μεγάλος ασθενής”. Οι συντάξεις μας κάθε τόσο περικόπτονται.Για άλλη μια φορά μπαίνουν στο στόχαστρο τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών μας ταμείων” σημειώνουν οι συνταξιούχοι σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτουν: “Για άλλη μια φορά, και μάλιστα σήμερα η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση, καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να δανείσουν έμμεσα την κυβέρνηση προκειμένου αυτή να πληρώσει τα χρέη προς τους δανειστές  που άλλοι, και όχι εμείς, τα δημιούργησαν”.

Καταλήγοντας διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή” οτι απορρίπτουν “τα ψεύτικα διλήμματα, το φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες”, και αφού υπογράμμιζαν ότι δεν είναι επαίτες διεκδικούν αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα και αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων “που έχουν σφαγιασθεί”.