Συνέλευση Δήμων της Στερεάς για την Α.Ε. διαχείρισης απορριμμάτων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο Ευπάλιο Φωκίδας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, σε εφαρμογή των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ιδρυτική πράξη του Φο.Δ.Σ.Α, με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, από το σύνολο των 25 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν 22 Δήμοι, ενώ απείχαν 3 Δήμοι.

Η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ομόφωνα το καταστατικό,  ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετατροπής και εξέλεξε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο Δ.σ. συμμετέχουν ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, (Πρόεδρος),  ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλειος Καθαροσπόρης, (Αντιπρόεδρος) και μέλη οι: Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος, Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών, Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών, Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης και Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία οργάνωσης του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.