Μετά από παρεμβάσεις δεν θα κλείσει το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

karkoystaΆμεση ήταν η αντίδραση βουλευτών της Βοιωτίας μετά την δημοσιοποίηση από το www.viotianet.gr του σχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης στη Λιβαδειά ( https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=2939 ).

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς κατέθεσε χθες ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας έκανε σχετικές επαφές, έγγραφο απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό ο κυβερνητικός βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου

Όπως σημείωσε ο κ. Καράμπελας δεν τίθεται πλέον θέμα κατάργησης του Τμήματος στη Λιβαδειά και υπάρχει διαβεβαίωση ότι το γραφείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Όσον αφορά στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σταθάς μεταξύ άλλων τονίζει ότι η Επιθεώρηση Εργασίας που εδρεύει στη Λιβαδειά έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της χώρας, την «Αλουμίνιον Α.Ε.» στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες εργολαβικές επιχειρήσεις, εποπτεύει την περιοχή του Παρνασσού και το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επίσης εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Λιβαδειάς, του Ορχομενού και του Αλιάρτου, στην οποία υπάρχουν δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και βιοτεχνίες,  οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Έτσι τυχόν κατάργηση θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα τόσο στους εργαζομένους των επιχειρήσεων, όσο και στους επιχειρηματίες διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θήβα ενώ θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Όσον αφορά την Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας, ο κ. Σταθάς τονίζει ότι είναι δεδομένο πως πρέπει να παραμείνει και αυτή, δεδομένου ότι εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, αυτή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Καταλήγοντας ερωτά τον υπουργό  σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την οριστική ακύρωση του «απαράδεκτου σχεδιασμού κατάργησης του Σ.ΕΠ.Ε Λιβαδειάς» αλλά και για την ενίσχυση με προσωπικό τόσο το Σ.ΕΠ.Ε Λιβαδειάς όσο και το Σ.ΕΠ.Ε Θηβών