“Πνίγεται” η Κωπαίδα. Αποζημιώσεις απαιτούν οι αγρότες. Βολές για υπόγειες διαδρομές (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπερδευτήκαμε λίγο με τις δηλώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση στο κωπαιδικό πεδίο και κυρίως στα κτήματα  ιδιοκτησίας αγροτών του Δήμου Λεβαδέων.

Στις 13 Μαρτίου σε σχετικό ρεπορτάζ του σταρ Λαμίας κι ενώ οι αγρότες του Αγίου Γεωργίου κατήγγειλαν οτι αν οι ηλεκτραντλίες στα κτήματα της περιοχής είχαν τεθεί σε λειτουργία ένα μήνα νωρίτερα δεν θα είχαν πλημμυρίσει τα χωράφια τους, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας σε δήλωσή της και στο σημείο 2.47  (του σχετικού βίντεο) είπε, οτι οι 3 αντλίες  τέθηκαν σε λειτουργία μία εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 6 Μαρτίου. Δείτε το σχετικό βίντεο:


από LAMIASTARGR

Στη χθεσινή σύσκεψη για τις κλοπές που παρατηρούνται σε αντλιοστάσια της Κωπαίδας, η αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε οτι οι ηλεκτραντλίες ή μηχανήματα λειτούργησαν από τα Χριστούγεννα για να αποτρέψουν τις πλημμύρες αλλά οι κλοπές διέκοψαν την άντληση νερών με αποτέλεσμα να ξαναλειτουργήσουν αφού αποκαταστάθηκαν οι ζημιές. papathoma-siskepsi001Δείτε το σχετικό βίντεο:


by LAMIASTARGR

Την ίδια ημέρα και δύο ώρες νωρίτερα, στη σύσκεψη που προκάλεσε η Δήμαρος Λεβαδέων για την Κωπαίδα και τις “πνιγμένες” εκτάσεις αγροτών του Δήμου  είχαμε τη δήλωση του διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας διαχείρισης της Κωπαίδας της περιφέρειας, οτι η υπηρεσία έχει άγνοια από τη διαδικασία της  αποστράγγισης του κάμπου και καταβάλλεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό από την πλευρά τους.

Σε αυτή τη σύσκεψη άλλωστε ήταν που η Δήμαρχος Λεβαδέων “στόλισε” το συνάδελφό της Δήμαρχο Αλιάρτου που έσπευσε μέσω ανακοίνωσης τύπου να απαξιώσει την προσπάθεια των αγροτών της Λιβαδειάς να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δηλαδή την άντληση του νερού από τα κτήματά τους για να προλάβουν την φετινή καλλιεργητική περίοδο και κυρίως να κινήσουν τη διαδικασία αποζημιώσεων γι αυτούς που θα τη χάσουν.

Ο Γιώργος Ντασιώτης χαρακτήρισε φαραωνικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα τέτοιες συσκέψεις, για να αποδώσει η Γιώτα Πούλου τη συγκεκριμένη τοποθέτηση σε υπόγειες διαδρομές τις οποίες  δεν θα ακολουθήσει.

Δείτε εο σχετικό βίντεο του σταρ Λαμίας από τη συγκεκριμένη σύσκεψη:


από LAMIASTARGR

Θα επανέλθουμε καθώς στη σύσκεψη στη Λιβαδειά ακούστηκαν μεγάλες αλήθειες για την κατάσταση στην Κωπαίδα κυρίως από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ζιώγα, τον πρώην Δήμαρχο Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη και τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Θηβαίο και Γιώργο Γκικόπουλο.