Παρά λίγο τραγωδία στη Χαιρώνεια. Νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ντελαπάρισε σε χωράφι (video-foto)

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρά λίγο τραγωδία στην παλαιά Εθνική οδό Λιβαδειάς Λαμίας στο ύψος της Χαιρώνειας.
Νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ντελαπάρισε σε χωράφι.

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου, 100 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, προσπάθησε να προσπεράσει βαρύ όχημα που είχε κατεύθυνση τη Λαμία.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οδηγός του ΙΧ έκλεισε το δρόμο στη νταλίκα με αποτέλεσμα ο οδηγός της να επιχειρήσει ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.
Το φορτηγό βρέθηκε τέρμα δεξιά του δρόμου και οι ρόδες του «έγλυψαν» την άκρη της ασφάλτου, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να αρχίσει να ολισθαίνει ανεξέλεγκτα, να περνά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καταλήγει σε χωράφι ντελαπαριμένο από την πλευρά του οδηγού.
Ο οδηγός του φορτηγού αφού απεγκλωβίστηκε από κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο, μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.
Οι κάτοικοι απελπισμένοι πλέον για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους από την αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων από το παλαιό Εθνικό δίκτυο, λόγω των τσουχτερών τιμών στα διόδια, υποστηρίζουν ότι αποφεύχθηκαν για μία ακόμη φορά τα χειρότερα, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν όχημα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Ο οδικός άξονας λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας έχει υποστεί πλέον σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι των χωριών από τους οποίους διέρχεται η παλιά Εθνική, εκφράζουν φόβους για νέα τροχαία περιστατικά ίσως και με θύματα.
Απαιτούν από την πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία τους και απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.


από LAMIASTARGR