Στη Βουλή το θέμα της μεταφοράς των 21 μαθητών από το Πυρί της Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Σοβαρό είναι το πρόβλημα μετακίνησης 21 μαθητών από τη συνοικία Πυρί της Θήβας προς το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας, καθώς οι μαθητές δεν καλύπτονται από το ΦΕΚ 1449/2013 αφού η χιλιομετρική απόσταση κατά μέσο όρο είναι οριακά κάτω από 4χλμ.
Ωστόσο, η απόσταση υπολογίζεται λανθασμένα αφού η πλατεία της συνοικίας, η οποία αποτελεί και το σημείο αναφοράς, βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης και παραβλέπεται το γεγονός ότι αρκετές κατοικίες μαθητών βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 4χλμ. Μερικοί μάλιστα μαθητές κατοικούν σε απόσταση 5χλμ από το σχολείο.
Συνέπεια των προαναφερθέντων είναι να ταλαιπωρούνται καθημερινά 21 μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται είτε με ταξί, είτε με τα πόδια, γεγονός το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους κατά τη καθημερινή τους μετακίνηση στο σχολείο.
Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια που να διασφαλίζουν την ασφαλή πεζή μετάβαση των παιδιών προς το σχολείο.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποκατασταθεί η παραπάνω αδικία η οποία βάζει και σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών κατά την καθημερινή μετακίνησή τους προς το σχολείο;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς