Τρία νέα έργα για τη Στερεά Ελλάδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην υπογραφή των συμβάσεων τριών νέων έργων για τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 617.209,94 ευρώ, προχώρησε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για δύο έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και ένα που αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Πιό συγκεκριμένα το πρώτο είναι η συντήρηση και συμπλήρωση οδικού ηλεκτροφωτισμού των νομών Φθιώτιδας-Φωκίδας και Ευρυτανίας. Η συντήρηση συνίσταται στην επισκευή και συμπλήρωση ή την αντικατάσταση τμημάτων του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο Φθιώτιδας-Φωκίδας- Ευρυτανίας που έχουν υποστεί βλάβες ή ζημιές έτσι ώστε ο ηλεκτροφωτισμός να βρίσκεται πάντα  σε  καλή κατάσταση  λειτουργίας.

Το δεύτερο είναι η σήμανση οδικού δικτύου Νότιας Εύβοιας που αφορά στην τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ειδικότερα στηθαίων ασφαλείας, πινακίδες διαγράμμιση κ.λ.π. και το τρίτο έργο είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου Βυζαντινών Ναών Αττάλης

Έπειτα από την υπογραφή και των ανωτέρω συμβάσεων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν ξεκινήσει συνολικά 13 έργα, ύψους 24.292.902,84 ευρώ, με τις αντίστοιχες συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μετά την οριστική ανάδειξη των αναδόχων.

“Μέσα σε περίπου 6 μήνες έχουμε συμβασιοποιήσει 13 νέα έργα, που ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 24.000.000 ευρώ. Έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια. Με συνεχή προσπάθεια και καθημερινή δουλειά από τις υπηρεσίες μας, αλλά και από τους συνεργάτες της Περιφέρειας καταφέραμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε νέες”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κ. Μπακογιάννης και κατέληξε: “Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας. Γιατί η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις. Κι εμείς, οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες της”.