Ποιός αρχηγός ελληνικού κόμματος θέλει τον… γερμανό του;

Κοινοποίηση στα Social Media

Παραθέτουμε δύο δηλώσεις για να βρείτε ποια δήλωση έχει κάνει Έλληνας και ποια Γερμανός.

 

Η πρώτη:

“Το κατοχικό δάνειο πρέπει να αποπληρωθεί και δεν παραγράφεται”, “σε αυτό έχουν δίκιο οι Έλληνες“, “θα ήταν καλό η γερμανική κυβέρνηση να μην απορρίπτει τόσο σκληρά το θέμα” και πρέπει “να ξεκινήσει τον δρόμο του διαλόγου, της κατανόησης και του δικαίου”.

 

Η δεύτερη:

“Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι Υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη Γερμανική περιουσία στην Αθήνα. Δε μπορώ να γνωρίζω πως ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κύριος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον Ελληνικό λαό“.

 

Η απάντηση:

bredgermΌποιος απάντησε οτι οι πρώτες δηλώσεις έχουν γίνει από Έλληνα κάνει μεγάλο λάθος. Είναι δηλώσεις του πρόεδρου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί και ότι δεν παραγράφεται!

 

Όποιος επίσης απάντησε οτι η δεύτερη δήλωση έγινε από γερμανό κάνει ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη

theodwrakis-potamiΟ επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στη Βουλή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κινήματος για το αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί  σκηνικό σύγκρουσης με τη Γερμανία. Η απάντησή του ήταν η εξής:

“Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά κάτι τέτοιο γίνεται. Κάτι συμβαίνει με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Να σας πω ενδεικτικά ότι τη Δευτέρα βγήκε η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βέρα Ζούροβα και έκανε μια αποτίμηση των συστημάτων δικαιοσύνης των χωρών της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα και το χρόνο της απονομής της δικαιοσύνης. Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι Υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη Γερμανική περιουσία στην Αθήνα. Δε μπορώ να γνωρίζω πως ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κύριος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον Ελληνικό λαό.

Δημοσιογράφος: Για τις δηλώσεις που κάνατε χθες βλέπουμε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. σας επιτίθενται σε πολύ προσωπικό επίπεδο.

Σ.Θ.: Δεν παρακολουθώ τις ανακοινώσεις των ψεκασμένων Ελλήνων”.

 

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο κ. Θεοδωράκης έχει τα… μέζεα (που λέει και ο Ζουράρις) να επαναλάβει αυτή τη δήλωση και όσα είπε για χειροκροτητές φασίστες, στις 10 Ιουνίου σε ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα, αυτό της Μαρτυρικής πόλης του Διστόμου. Του Διστόμου που ξεκίνησε με τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη το θέμα των αποζημιώσεων και ήρθε ως αποτέλεσμα η γνωστή πλέον απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τα θύματα της σφαγής που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Τέλος τα στελέχη του κόμματος και οι υποψήφιοι Βουλευτές του στη Βοιωτία πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν τους εκφράζουν οι δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη.