Στις υποσχέσεις και πάλι το Ανθοχώρι (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑ και κατοίκου του ανθοχωρίου να προκαλέσει σύσκεψη στην πλατεία του χωριού με αφορμή στις πρόσφατες πλημμύρες του κτήματος στην περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί λεκάνη ανάσχεσης του Βοιωτικού Κηφισού, το αποτέλεσμα μάλλον παραμένει ίδιο.

Οι κάτοικοι άκουσαν οτι οι μελέτες για το έργο του αναδασμού που καρκινοβατεί είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και οτι θα καταβληθούν προσπάθειες για να χρηματοδοτηθεί.

Πολύ το ευχόμαστε αλλά στην παρούσα συγκυρία μάλλον πρόκειται για μία χρηματοδότηση που θα αργήσει.

Δεσμεύσεις που μπορεί να υλοποιηθούν αφού η περιοχή σταδιακά αποστραγγίζεται και το κτήμα του Ανθοχωρίου αναδύεται από τα νερά που έπνιξαν 2500 περίπου στρέμματα αγροτικής γης είναι μικρά αντιπλημμυρικά που πρέπει να κατασκευαστούν και να διευκολυνθούν οι παραγωγοί με παρεμβάσεις στην αγροτική ώστε να προλάβουν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα για τον αναδασμό ενώ η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου δεσμεύτηκε για την αγροτική οδοποιία, έργο στο οποία θα συνδράμει και η περιφερειακή ενότητα, αν χρειαστεί.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η πρόταση του Γιώργου Ανέστη να χαρακτηριστεί το κτήμα του Ανθοχωρίου ώς περιοχή φυσικού περιορισμού καλώντας του φορείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Μετά τις φωτογραφίες που αναρτήσαμε πρώτοι από τις πλημμύρες του Ανθοχωρίου παρακολουθήστε και σχετικό βίντεο του σταρ Λαμίας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό.


video-foto http://www.lamiastar.gr/