Προς κατάργηση το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

monostoviotiaΤην έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς για την επιχειρούμενη κατάργηση του γραφείου στου ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) στη πόλη.

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα Οργανογράμματος που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας για την Βοιωτία προβλέπεται λειτουργία τμήματος μόνο στη Θήβα.

Οι αλλαγές αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από σχετική διαμαρτυρία του Συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας που μέσα από τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρούνται «βλέπουν» απολύσεις εργαζομένων.

«Η διαδικασία που παρουσιάζεται ως διαβούλευση για το νέο Οργανόγραμμα είναι απαράδεκτη και καθαρά προσχηματική. Είναι απαράδεκτο και υποτιμητικό προς τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζονται ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα και μακροχρόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναρωτιούνται «με ποια λογική καταργούνται χρήσιμα Τμήματα και Διευθύνσεις τόσο για την Κεντρική Υπηρεσία όσο και στο ΣΕΠΕ μόνο και μόνο γιατί αφέθηκαν υποστελεχωμένες» και εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους ειδικά «στην κατάργηση Τμημάτων Κοινωνικής Επιθεώρησης» μεταξύ των οποίων και αυτού της Λιβαδειάς μια εξέλιξη που «αφήνει τις τοπικές κοινωνίες χωρίς έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας και δυσχεραίνει το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας».

Επίσης έμφαση δίνεται στο ότι «η αναδιοργάνωση και αξιολόγηση των οργανικών μονάδων είναι σημαντικά βήματα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης» ωστόσο οι αλλαγές «πρέπει να πραγματοποιούνται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια που να διασφαλίζον την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και την διαφάνεια των επιλογών».

papaspyroykostasΣχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές το μέλος της ΕΣΕΕ και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου τονίζει μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα λειτουργίας του γραφείου στη Λιβαδειά και καταγγέλλει την απόπειρα κατάργησής του.

«Όσο αναγκαία είναι η λειτουργία του γραφείου στη Θήβα μια περιοχή με πολλές βιομηχανίες άλλο τόσο αναγκαία είναι και η λειτουργία του γραφείου στη Λιβαδειά που έχει πολλές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις», σημειώνει ο κ. Παπασπύρου και συμπληρώνει: «Μόνο το γραφείο της Θήβας που ήδη έχει μεγάλο πεδίο στην αρμοδιότητά του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και να ανταποκριθεί και στις αυξημένες ανάγκες στη περιοχής της Λιβαδειάς. Αυτό που απαιτείται λοιπόν δεν είναι η υποβάθμιση ή η κατάργηση υπηρεσιών αλλά η στελέχωση και η ενίσχυση τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία σε ήδη δύσκολους καιρούς για όλους».