Το έριξαν… έξω οι οικοδόμοι στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Να διασκεδάσουν την… κρίση είπαν οι οικοδόμοι της Λιβαδειάς και το Σωματείο Οικοδόμων της περιοχής διοργάνωσε μια πολύ όμορφη εκδήλωση με λαϊκή και έντεχνη μουσική στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ παρουσία εκπροσώπων αρχών, συλλόγων και φορέων στις 27 Φεβρουαρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα) το 1968 όπως επεσήμανε με νόημα στον χαιρετισμό του το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Καρβούνης.

“Με την ομαδική προσπάθεια και την συμπαράσταση όλων τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. O κλάδος μας πλήττετε λόγω της κρίσης περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα με αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση και εξόντωση όλο και περισσότερων οικογενειών. Από την πλευρά μας πασχίζουμε καθημερινά για την στήριξη των συναδέλφων και όχι μόνο. Σας θέλουμε όλους αρωγούς στην προσπάθεια μας και σας ευχαριστούμε όλους όσοι είστε στο πλευρό μας”, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων επαρχίας Λιβαδειάς Κωνσταντίνος Κολιούσης.

Η οικοδομή όπως επισημαίνει το Σωματείο εξακολουθεί επί σειρά ετών να βρίσκεται στην “κατάψυξη”.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014 κατέγραψε μείωση της τάξης του 10,3%.

Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στο 11μηνο σημείωσε μείωση κατά 19,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών και κατά 16,4% στην επιφάνεια σε σχέση με το αντίστοιχο 11μηνο του 2013. Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 19,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 13,9% στην επιφάνεια και κατά 7,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2013.

Το Νοέμβριο 2014 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.088 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 210,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 837,9 χιλιάδες m3 όγκου. Κατέγραψε δηλαδή, μείωση κατά 30,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 34,3% στην επιφάνεια και κατά 37,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον ίδιο μήνα σε 1.079 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 204,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 814,6 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 30,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 33,7% στην επιφάνεια και κατά 36,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Αντίστοιχα, το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, διαμορφώθηκε σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 23,3 χιλιάδες m3 όγκου. το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Νοέμβριο 2014, είναι 2,8%.

“Η οικοδομή ήταν ο κλάδος που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την ύφεση που βρίσκεται η χώρα μας και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ πολλοί συνάδελφοί μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Είμαστε στο πλευρό τους, είμαστε σε επαγρύπνηση δεν το βάζουμε κάτω και είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον”, τόνισαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου.

oik06

oik02

oik08

oik05

oik04

oik03

oik07