Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Στερεά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις αναπτύχθηκαν με κύριο σκοπό τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (541) άτομα και (449) οχήματα, προσήχθησαν (25) άτομα και βεβαιώθηκαν (171) παραβάσεις 

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν 36χρονος ημεδαπός ROMA στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας για ληστεία και 22χρονος ημεδαπός ROMA στον Ορχομενό Βοιωτίας για κλοπή σε περίπτερο 

Κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και προϊόντα κλοπής 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

 

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (24-02-2015) πρωινές και μεσημβρινές ώρες, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον οι αστυνομικές δράσεις είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τον εντοπισμό και την σύλληψη δραστών εγκληματικών ενεργειών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (541) άτομα, εκ των οποίων (441) ημεδαποί και (100) αλλοδαποί, καθώς και (449) οχήματα.

Προσήχθησαν: (29) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί. 

Συνελήφθησαν: (5) άτομα και συγκεκριμένα:

 • (1) ημεδαπός ROMA, ηλικίας 36 ετών, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα ο 36χρονος προχθές το απόγευμα εισήλθε σε αύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας και αφαίρεσε τρεις συσσωρευτές αυτοκινήτων. Ο 36χρονος έγινε αντιληπτός από 67χρονο ημεδαπό, πατέρα των ιδιοκτητών του ανωτέρω συνεργείου και αφού ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, με ξύλινο κοντάρι, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 • (1) ημεδαπός ROMA, ηλικίας 22 ετών, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή – διάρρηξη σε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή.
 • (1) ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών και (1) ημεδαπή, ηλικίας 25 ετών, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 • (1) ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, σε περιοχή της Βοιωτίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). 

Κατασχέθηκαν:

 • Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (350) γραμμαρίων.
 • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
 • Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 • Μικρό χρηματικό ποσό.
 • Διάφορα προϊόντα κλοπής. 

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (171) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (169) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (18) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ, και (135) λοιπές παραβάσεις].
 • (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.