Γ. Σταθάς: Συνεχίζεται η απαξίωση και η τραγική υποστελέχωσητης ΔΟΥ Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζεται η απαξίωση και η τραγική υποστελέχωσητης ΔΟΥ Θήβας με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες και να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Η ερώτηση του κ. Σταθά:

Οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει τη ΔΟΥ Θήβας -η οποία κατατάσσεται στη πρώτη 10δα σε είσπραξη εσόδων- σε απαξίωση, και εδώ και ενάμισι χρόνο λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού. Η ΔΟΥ Θήβας  από τα 22 άτομα που τη στελέχωναν τον Αύγουστο του2013, σήμερα, μετά και τη συνταξιοδότηση 6 υπαλλήλων τον Νοέμβριο του 2014, λειτουργεί με μόνο 11 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και 2 υπαλλήλων που έχουν μετακινηθεί από τη ΔΟΥ Λιβαδειάς, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη διευθυντής, καθώς η προηγούμενη διευθύντρια έχει συνταξιοδοτηθεί.

Αποτέλεσμα της παραπάνω υποστελέχωσης της ΔΟΥ Θήβας είναι να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από εκκρεμότητες, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τη πλήρη κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι του έχουν ανατεθεί εκ παραλλήλου καθήκοντα.

Πρέπει δε να επισημανθεί ότι το νέο Οργανόγραμμα της ΔΟΥ Θήβας προβλέπει τη στελέχωσή της Υπηρεσίας με 24 υπαλλήλους.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την στελέχωση της ΔΟΥ Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το σκοπό της που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η είσπραξη των εσόδων που τόσο ανάγκη έχει ο κρατικόςπροϋπλογισμός;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς