Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη κατά την οποία οι τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν για την πορεία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κατά το 2014 καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ελλείψεις προσωπικού αλλά και λόγω των συνεχόμενων περικοπών του προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μετά από πρόσκληση του Διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνου Ρουσσόπουλου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ρουσσόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπακομήτρος, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκος Μητάς, Νώντας Κοτσικώνας και Γιώργος Ζιώγας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου αποφασίστηκε ο συντονισμός όλων των αναγκαίων ενεργειών προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πιό συγκεκριμένα ο Κ. Ρουσόπουλος παρουσίασε την κατάσταση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τις ανάγκες στελέχωσης, την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και ακολούθησε συζήτηση όπου κοινή ήταν η διαπίστωση της ανάγκης λειτουργίας όλων των μονάδων υγείας του νομού και η άμεσης αναβάθμισης και του νοσοκομείου Λιβαδειάς.

“Άμεση προτεραιότητα είναι η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών, με την αναγκαία χρηματοδότηση και στελέχωση του και η πλήρης και επαρκής λειτουργία όλων των μονάδων υγείας του νομού, με στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν υγείας”, σημείωσε ο Θ. Σκούμας

Το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής αναμένεται συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας όπου θα διατυπωθούν οι μεγάλες ανάγκες του νοσοκομείου και θα διεκδικηθούν οι παρεμβάσεις για την επαρκή λειτουργία του.