“Γαϊτανάκι” παντός καιρού στη Λιβαδειά (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπό συνεχή βροχή που όμως δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει τον προγραμματισμό του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου το “Γαϊτανάκι” κορυφώθηκαν την Κυριακή με την παρέλαση των αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το έθιμο τηρήθηκε χάρη στους πιο τολμηρούς, τόσο σε εκείνους που συμμετείχαν όσο και σε εκείνους που δεν δίστασαν να βγούν στους δρόμους να δουν αλλά και να διασκεδάσουν.

Η παρέλαση που άνοιξε με τον “Δελπατρίδη” ο οποίος έσουρε τα εξ’ αμάξης σε όσους έφτασαν το λαό στη σημερινή κατάσταση της κρίσης, παρουσίασαν η ηθοποιός και θεατρολόγος Μαρίνα Γεωργοπούλου και η Γιάννα Ανέτα ενώ ολοκληρώθηκε με τον “Άραβα”… Θανάση που μοίραζε χαρτονομίσματα με τη σάτιρα να επικεντρώνεται στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στην Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την καθημερινότητα.

Ο πρόεδρος Θανάσης Ανέτας αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για μήνες και όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν να πραγματοποιηθεί κάτω από αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η παρέλαση πρόσθεσε: “Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και κυρίως όλους εσάς που σταθήκατε τόση ώρα μέσα στη βροχή, μας δίνεται κουράγιο να συνεχίσουμε.  Ο καιρός δεν μας βοήθησε, εμείς ωστόσο αποδείξαμε οτι είμαστε παντός καιρού”. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας  και να ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης όμως έγιναν και καταγγελίες για την απουσία της δημοτικής αρχής (πλειν ελαχίστων εξαιρέσεων), αποτέλεσμα της ρήξης που εκδηλώθηκε τελευταία μεταξύ του Συλλόγου και του Δήμου. Γεγονός που δείχνει οτι οι σχέσεις τους πλέον πρέπει να οικοδομηθούν σε νέες βάσεις δεδομένου οτι η συμβολή του συλλόγου “Το Γαϊτανάκι” στην διατήρηση όλα αυτά τα χρόνια του εθίμου είναι καθοριστική όπως άλλωστε και του Δήμου Λεβαδέων.

Την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου στο κέντρο “Γιούλας” παρουσία καρναβαλιστών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος βράβευσε για την προσφορά τους τον δημοσιογράφο της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Διάβημα” και συνεργάτη της ημερήσιας εφημερίδας “Βοιωτική Ώρα” Γιάννη Μπαρδώσα καθώς και την δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού “Σείριος 97,5” Μαρία Σφυρή.

 

kar2 kar3 kar4 kar5 kar6 kar7 kar8 kar9 kar10 kar12 kar13 kar14 kar15 kar16 kar17 kar18 kar19 kar20 kar21 kar22 kar23