Μέχρι τέλος Απριλίου και υπό προϋποθέσεις η ολοκλήρωση των έργων στην Μπουφίδου στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι τις 30 Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην οδό Μπουφίδου στο κέντρο της Λιβαδειάς σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Στέλιο Θεοδωρόπουλο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρόπουλος τα έργα εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο και η δημοτική αρχή κινήθηκε άμεσα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και οι συμβάσεις με την ΔΕΗ.

“Είχαμε πει οτι τα έργα θα αρχίσουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ώστε να έχει περάσει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Η όποια μικρή καθυστέρηση που σημειώθηκε ωφελείται στο αρμόδιο υπουργείο. Προηγήθηκε ένα ξεσκαρτάρισμα έργων που ήταν ανενεργά και στη συνέχεια τα δικά μας υποέργα εντάχθηκαν και άμεσα από εμάς προχώρησαν οι διαδικασίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: “Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Πιστεύουμε οτι πριν το Πάσχα θα υπάρχει τουλάχιστον μπετόν σε όλα τα σημεία του έργου στην Μπουφίδου ώστε να μην υπάρχουν λάσπες, να έχει εύκολη πρόσβαση το κοινό και να εξυπηρετούνται οι έμποροι”.

Αυτό ωστόσο ισχύει υπό προϋποθέσεις “πρώτον οτι ο καιρός θα επιτρέψει την πρόοδο των εργασιών και δεύτερον και κυριότερο οτι δεν θα βρεθούν αρχαία”.

Το έργο περιλαμβάνει αρχικά ξήλωμα του δαπέδου ώστε στη συνέχεια η ΔΕΗ να περάσει το υπόγειο δίκτυο. Επίσης θα περάσει το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του δήμου, δίκτυο για πότισμα των δέντρων αλλά και εφεδρικός σωλήνας για οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον, ενώ θα γίνει ακόμα αλλαγή τμημάτων του δικτύου όπου χρειάζεται και παράλληλα θα γίνουν και οι παρεμβάσεις για τη διαχείριση των ομβρίων ώστε να μην υπάρχει επιφανειακή ροή.

“Με τους εμπόρους και με τον Εμπορικό Σύλλογο είμαστε σε συνεχή επαφή με σχετική ενημέρωση” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρόπουλος κάνοντας επίσης γνωστό οτι προχωράνε και οι διαδικασίες για το τμήμα του δρόμου μπροστά από τα δικαστήρια.

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχουν εγκριθεί παρεμβάσεις ώστε και το ψηφιδωτό να αναδειχθεί αλλά και ο δρόμος να δοθεί προς χρήση πιθανότατα όμως ως πεζόδρομος.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχουν περιέλθει οι δρόμοι της πόλης.

“Η κατάσταση αρκετών δρόμων δεν είναι καλή και ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, προσπαθούμε να κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε”, είπε ο Στέλιος Θεοδωρόπουλος επισημαίνοντας ακόμα οτι μετά την ολοκλήρωση των έργων από την αεροπορία στον αγωγό καυσίμων στη περιοχή της συμβολής των οδών Χαιρωνείας και Ρούμελης θα γίνει και η ασφαλτόστρωση στο μικρό κομμάτι που έχει απομείνει.