Ο Γ. Σταθάς μεταξύ των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν για τον Π. Παυλόπουλο

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπορεί οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψήφισαν τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που είχαν από την πρώτη στιγμή εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.

Σύμφωνα με  πηγές που επικαλείται το protothema.gr κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την αποχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων υπήρξαν τουλάχιστον 25-30 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σταθάς, Ραχήλ Μακρή, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας, που εξέφρασαν ευθέως προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή τους με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Επίσης τόσο στις ομιλίες τους στην συνεδρίαση όσο και στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους στους διαδρόμους της Βουλής οι βουλευτές έλεγαν ότι “όλοι μας θα προτιμούσαμε ένα πρόσωπο από την αριστερά αλλά θα στηρίξουμε την επιλογή του Προέδρου”.

Άλλοι πιο ήπια και άλλοι πιο αιχμηρά μίλησαν για αιφνιδιασμό των βουλευτών, για παραβίαση των κομματικών διαδικασιών εξηγώντας ότι ο κ. Τσίπρας πρώτα έπρεπε να κάνει τη συζήτηση για το όνομα και μετά να το ανακοινώσει.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/452626/epifulaxeis-gia-paulopoulo-se-suriza-kai-nd/