Ταλαιπωρία στην Εθνική. Ετοιμότητα μόνο στα χαρτιά.

Κοινοποίηση στα Social Media


x3Τρεις πόντοι χιόνι εγκλώβισαν εκατοντάδες οδηγούς επιβατικών και βαρέων οχημάτων το πρωί στην Εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Μ.Υ. για σφοδρή χιονόπτωση και παγετό ο πρώτος χιονιάς, όπως αποδείχθηκε, έπιασε στον ύπνο τους υπεύθυνους της παραχωρησιούχου εταιρείας που έχει αναλάβει και το έργο του αποχιονισμού του Εθνικού οδικού δικτύου.

Στις 9.00 το πρωί το οδόστρωμα λόγω της χιονόπτωσης και της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας άρχισε να πιάνει χιόνι.

Ο αδέξιος χειρισμός οδηγού φορτηγού από τη Βουλγαρία και η αδυναμία από την πλευρά των υπευθύνων του αποχιονισμού της Εθνικής να ανταποκριθεί στο περιστατικό, είχαν σαν αποτέλεσμα να «κολλήσει» σε τρεις πόντους χιόνι η νταλίκα και το εκχιονιστικό.

Αυτή ήταν η αρχή της ταλαιπωρίας για τους εκατοντάδες οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούσαν.

Με εντολή των αστυνομικών της διεύθυνσης Βοιωτίας και Φθιώτιδας, απαγορεύτηκε η διέλευση των βαρέων οχημάτων για περίπου μιάμιση ώρα στο ρεύμα ανόδου προς Λαμία, μέχρις ότου εκχιονιστικά να καθαρίσουν το δρόμο και να απεγκλωβίζουν την νταλίκα και τα πρώτα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί.

Το μαρτύριο των οδηγών έληξε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είχαν πραγματοποιήσει σε όλες τις περιφερειακές ενότητες διαδοχικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων το χειμώνα με την συμμετοχή και της συγκεκριμένης εταιρείας που έχει αναλάβει αποκλειστικά το Εθνικό οδικό δίκτυο ωστόσο φαίνεται ότι οι όποιες αποφάσεις έμειναν μόνο στα χαρτιά.

Από την αρχή της χιονόπτωσης υπήρξε απόλυτος συντονισμός των δυνάμεων πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού καθώς και των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

x6 x7 x5 x4 x2 x1

 

φωτό από lamiastar.gr