Ο Κ. Μίχαλος στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά στο Νερόμυλο παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, και επαγγελματικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καβαθάς, ενώ τιμήθηκε ο δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας Θανάσης Μερτζάνης, για τη πορεία του στο χώρο της ενημέρωσης και της κάλυψη των θεμάτων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο κ. Μίχαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης στη χώρα μας.  Μιλώντας για τα προβλήματα των επιχειρήσεων έδωσε έμφαση στο φορολογικό, τα κόκκινα επιχειρηματική δάνεια και το παρεμπόριο. Επίσης από την ομιλία του δεν έλειψαν τα πολιτικά μηνύματα προς τη νέα κυβέρνηση την οποία προέτρεψε να προχωρήσει σε συμβιβαστική λύση με τους δανειστές και να ακολουθήσει την ορθολογική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, ώστε να περάσει η χώρα σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

“Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο σε μια περίοδο διαπραγμάτευσης που και πάλι έχει φέρει το αίσθημα της αβεβαιότητας εντονότατα στην καθημερινή μας ζωή. Θέλω να πιστεύω οτι θα πρυτανεύσει η λογική απ΄ όλες τις πλευρές έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να βρεθεί μια κατάλληλη λύση και για την ευρωπαϊκή πλευρά και για την χώρα μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος σε δηλώσεις του δίνοντας έτσι ευδιάκριτα το στίγμα του.

Γεγονός είναι δε πως με το να πατά σε δύο “βάρκες” ο κ. Μίχαλος προκάλεσε την δυσαρέσκεια αρκετών από τους παρευρισκόμενους, μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βιώσει τα μνημόνια με τον χειρότερο τρόπο, ένα τρόπο που ίσως ορισμένοι από εκείνους που μόνο τον ακούν χωρίς να τον έχουν ζήσει έστω και στο ελάχιστο αδυνατούν τον κατανοήσουν.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του Θανάση Μερτζάνη.

Ο κ. Μερτζάνης αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την απόφασή του να τον τιμήσει και δήλωσε “πρώτα ενεργός πολίτης αυτού του νομού” και μετά “δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών και εργαζόμενος σκληρά εδώ και 17 χρόνια”  τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος και προς τον κ. Μίχαλο: “Είμαι πεπεισμένος, ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και γι αυτό στάθηκα δίπλα της και απέναντι στις πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και που οδήγησαν τελικά δυστυχώς στη συρρίκνωσή της. Όμως… η Ελλάδα άλλαξε, η αλήθεια κέρδισε και τόσο η πολιτική στην ουσία της όσα και τα πρόσωπα που την ασκούν, αλλάζουν και στρέφονται σε αρχές και αξίες που επίκεντρό τους έχουν μόνο τον άνθρωπο. Είναι μία νέα αρχή όλους μας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά εξήρε τη δράση του Πρόεδρου της ΚΕΕΕ και  Αναπληρωτή Προέδρου στο Ευρωεπιμελητήριο Κ. Μίχαλου.

“Η μικρομεσαία επιχείρηση την πενταετία που πέρασε είχε εξοντωθεί από τα φορολογικά μέτρα. Πιστεύουμε οτι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να ανασάνουν οικονομικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Αγνιάδης.

Γ. ΜΠΑΡ.

ΠΗΓΗ: http://diavimanews.blogspot.gr/

ep01epim11ep02 ep010ep09ep08ep07ep06ep05ep04 ep03