Με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Σύλλογος Κρητών Βοιωτίας σε μια παραδοσιακή βραδιά στο “Αμφιθέατρο” παρουσία μελών, φίλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής με την ευχή ένα δημιουργικό νέο έτος.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού έδωσε τις δικές τους ευχές στον Σύλλογο επεσήμανε ότι η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων είναι η αφορμή που φέρνει κοντά τους συμπολίτες.

“Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχηθώ σε όλους εσάς δύναμη, ευτυχία και ενίσχυση. Αυτές οι εκδηλώσεις μας φέρνουν όλους κοντά και τους άρχοντες και τους εκπροσώπους των φορέων. Το ζητούμενο είναι να είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους και να προσφέρουμε συνεργασία και στήριξη”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών, Αλέξανδρος Μοράκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους ευχήθηκε “καλή χρονιά, υγεία, αγάπη, ομόνοια και καλή πρόοδο σε όλους τους συλλόγους”.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του συλλόγου στην Λιβαδειά και επισημαίνοντας παράληλα ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

“Χαίρομαι πολύ που είστε σε αυτή την πόλη και μας προσφέρετε με πολλές εκδηλώσεις. Σας εύχομαι δύναμη, υγεία, να μας φέρνετε κοντά στα δικά σας έθιμα γιατί ξέρουμε ότι εσείς που τιμάτε τα δικά σας έθιμα και τις παραδόσεις τιμάτε ταυτόχρονα και τις δικές μας εδώ. Ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα δίπλα σας γιατί εσείς είστε ο δήμος”, είπε η κ. Πούλου.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η Γωγώ Μπουρνάζου, μέλος του Συλλόγου Κρητών Ν. Βοιωτίας η οποία κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή κριτική μουσική και χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν κριτικά εδέσματα συνοδευόμενα από ρακί.

ΠΗΓΗ (και φωτο): http://levadianews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html