Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, από τον Δήμαρχο Αλιάρτου- Θεσπιέων Γ. Ντασιώτη κατά του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Φ. Σαγάνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα δικαστήρια τελικά θα λυθεί η υπόθεση με το αποχετευτικό της Αλιάρτου αφού μετά τις ανεπαρκείς σύμφωνα με την αντιπολίτευση εξηγήσεις του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατέθεσε τον σχετικό φάκελο με τις καταγγελίες στον κ. Εισαγγελέα για να ακολουθήσει την Τρίτη μήνυση κατά του Φίλιππου Σαγάνα.

Πιό συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κ. Ντασιώτη “την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 υπεβλήθη μήνυση, από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κατά του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κου Φίλιππου Σαγάνα.

“Ο κος Σαγάνας προσφάτως σε δημόσιες συγκεντρώσεις αναφέρθηκε με συκοφαντικό τρόπο σε θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Η διοίκηση του Δήμου γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στο Δημότη και ο κύριος Σαγάνας σύντομα θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης να αναλάβει τις ευθύνες των λεγομένων του”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Τα πράγματα ωστόσο θα μπορούσαν να ήταν πολύ πιο εύκολα δεδομένου οτι οι καταγγελίες είναι συγκεκριμένες.

Ο κ. Σαγάνας υποστηρίζει οτι ο δήμος έχει εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος της σχετικής εργασίας αφού η εκσκαφή των ορυγμάτων που περνάνε οι σωλήνες της αποχέτευσης αντί για 10 ευρώ ανά κυβικό χρεώνεται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το ύψος της διαφοράς σύμφωνα με υπολογισμούς της αντιπολίτευσης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως έχει κάνει γνωστό ο Φ. Σαγάνας ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου και εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος.

Το θέμα είναι απλό, με ποιόν τρόπο έχουν γίνει οι εργασίες;

Σε αυτό το ερώτημα ζητούν απάντηση οι δημότες.

Ή θα έχουν γίνει με τον τρόπο που υποστηρίζει ο κ. Σαγάνας ή με τον τρόπο που ο δήμος έχει χρεώσει τις εργασίες. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου λοιπόν ας δώσει άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση αν και θα έπρεπε ήδη να το είχε κάνει για να μην είχε οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Από το:

http://diavimanews.blogspot.gr/