Παρεμβάσεις από την ΠΕΔ Στερεάς για “Εξοικονομώ”, πρόστιμα ΧΑΔΑ και δαπάνες για τις εκλογές

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ έκανε ήδη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, όσον αφορά την απένταξη 39 έργων Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Η ΠΕΔ με την παρέμβαση αυτή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία  “για την αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία  απένταξη  – παρά τις αντίθετες πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον αρμόδιο Υπουργό” και αφορούσαν στην ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος.

“Η εξέλιξη αυτή συνιστά εμπαιγμό αλλά και κόστος για την Αυτοδιοίκηση” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΕΔ.

Επίσης η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ζητά με επιτακτικό τρόπο την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλή την ΚΕΔΕ , για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων για τη μετακύλιση των προστίμων που επιβάλλονται στο ελληνικό κράτος λόγω της  παράβασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα και τη συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ ,  στους ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα που έχουν την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας τους,

“Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση ανάληψη συλλογικού αγώνα των οργάνων της Τ.Α. με επικεφαλή την ΚΕΔΕ, για την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των σχετικών αποφάσεων”, τόνισε ο κ. Υπερήφανος.

Τέλος η ΠΕΔ ζητά την συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την  επιτακτική ανάγκη άμεσης κάλυψης των δαπανών που προέκυψαν λόγω των εκλογών στους Δήμους της χώρας για τη θέρμανση των σχολείων που ορίστηκαν ως Εκλογικά Κέντρα.

Ακόμη, ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση προς τους ΟΤΑ για τις δαπάνες των εκλογών και τις επιβαρύνσεις που προέκυψαν σε αρκετούς Δήμους αφ΄ενός για τη διάνοιξη οδών σε απομακρυσμένα Κοινοτικά Διαμερίσματα και αφ’ ετέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις καιρικές συνθήκες.

“Είναι πολλές οι περιπτώσεις κτιρίων σε Δημοτικά Διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν  κλειστά σχολικά κτίρια  και γι΄ αυτό απαιτήθηκε μεγαλύτερη δαπάνη για την προμήθεια πετρελαίου”, επεσήμανε ο Λουκάς Υπερήφανος και κατέληξε: “Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τη δεινή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων Δήμων της χώρας και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος έτσι ώστε η άρτια υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου 2015, να μην είναι σε βάρος των παιδιών μας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων τους”