Ο Κώστας Κουρκούτης στη θέση της Δέσποινας Σπανούδη στο Π.Σ. Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

koyrkoytisΣε αλλαγές προχώρησε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς» και ο Κώστας Κουρκούτης παίρνει ως περιφερειακός σύμβουλος τη θέση της Δέσποινας Σπανούδη.

«Είναι σημαντικό και ενδεικτικό, ταυτόχρονα, του χαρακτήρα του Αυτοδιοικητικού κινήματος το γεγονός ότι αυτή την ώρα μιας κρίσιμης μάχης υλοποιούμε μια από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, που αφορά στην εναλλαγή της εκπροσώπησής μας στο περιφερειακό συμβούλιο, διατυπώνοντας έμπρακτα το μήνυμα ότι δεσμευόμαστε πρώτοι εμείς από αυτά που διακηρύσσουμε», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Και προσθέτει: «Η Δέσποινα Σπανούδη παραχωρεί τη θέση της στον Κώστα Κουρκούτη και όλοι εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε για το μαχητικό και συνεπή τρόπο που μας εκπροσώπησε, καθώς και για την ανιδιοτελή αφοσίωσή της στο συλλογικό μας εγχείρημα».

Με την ευκαιρία αυτή το Αυτοδιοικητικό Κίνημα κάνει μια αποτίμηση της μέχρι σήμερα δράσης του και προχωρά σε μια σειρά διαπιστώσεων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του Αυτοδιοικητικού κινήματος, στη μέση της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο πολιτικό σκηνικό, εξαιρετικά δυσμενέστερο, ενώ και η κατάσταση στην περιφέρεια Στερεάς εξελίσσεται όπως είχε προδιαγραφεί. Δήμοι και περιφέρεια διαλύονται και οι λειτουργίες τους ακυρώνονται εξαιτίας των συνεχών περικοπών. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των σκουπιδιών, του νερού, των εθνικών δρόμων, η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, η ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, η κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας,  των ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών συμβαδίζουν με τα χαράτσια, τους φόρους, την αφαίμαξη των εισοδημάτων και τη συμπίεση των αγροτών και της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τις ολοένα και πιο επιθετικές επιταγές της τρόικα, της κυβέρνησης και των κρατικοδίαιτων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται και την περιφέρεια μας».

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το Αυτοδιοικητικό Κίνημα αντιπαραθέτει όπως υπογραμμίζει «μια θετική, ενεργητική δράση, που αποσκοπεί σε ένα μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας με δικαίωμα όλων στην εργασία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την υγεία, με φροντίδα για την προστασία του περιβάλλοντος, με κοινωνικό σχεδιασμό και έλεγχο στα δημόσια αγαθά, στην παραγωγή και στην κατανομή του πλούτου».

Επίσης το Αυτοδιοικητικό Κίνημα σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες» και καταλήγει: «Το πείραμα της αυτοέκφρασης των αγωνιζόμενων πολιτών, στα διάφορα «μέτωπα» της περιφέρειάς μας, με εργαλείο το Αυτοδιοικητικό κίνημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποβεί επιτυχημένο.