Στο “κόκκινο” η αντιπαράθεση για το αποχετευτικό στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιαίων (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις κατηγορίες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και του επικεφαλής του συνδυασμού Φίλιππα Σαγάνα είχε την ευκαιρία να απαντήσει ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λίγες μόλις μέρες μετά την ενημερωτική εκδήλωση της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ντασιώτης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αραπίτσας μίλησαν αρκετά για σειρά παρεμβάσεων και για διαφάνεια αλλά ελάχιστα για την “ταμπακιέρα”.

ali2Σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση ο δήμος εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου και εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος.

Παράλληλα ο κ. Σαγάνας επεσήμανε και πάλι πως δύο φορές που κατέθεσε αίτηση και ζήταγε συγκεκριμένα στοιχεία από τον δήμο, το έμαθε ο εργολάβος που έχει πάρει το έργο και επισκέφθηκε τα παιδιά του που δούλευαν στη Ναύπακτο κάνοντας παρέμβαση και αναρωτήθηκε από που είχε την πληροφορία. Εδώ: (http://diavimanews.blogspot.gr/2015/02/video.html)

Ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λασπολογία και σημείωσε οτι όλα γίνονται καλά ενώ σε οτι αφορά την ουσία των ερωτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης η απάντηση δεν ικανοποίησε αφού υποστήριξε οτι αν πράγματι έχει συμβεί κάποιο λάθος τότε υπάρχει ο τρόπος να διορθωθεί στη συνέχεια μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο με ποιον τρόπο έγινε το έργο τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τμήμα και αν ισχύουν όσα καταλογίζει η μειοψηφία τότε μπορεί αργότερα να υπάρξει “θεραπεία” όμως τώρα ποιός και με ποια διαδικασία αποφάνθηκε οτι τα έργα έγιναν με την συγκριμένη μέθοδο και χρησιμοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα εργαλεία ώστε να απαιτηθεί η αυξημένη σύμφωνα με τη αντιπολίτευση δαπάνη.

Επίσης ο κ. Ντασιώτης αναφερόμενος στην επίσκεψη και τη παρέμβαση του εργολάβου στα παιδιά του κ. Σαγάνα (που ουδείς στην αίθουσα αμφισβήτησε) έκανε λόγο για φασίζουσα λογική κατηγορώντας τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. οτι αφήνει υπονοούμενα πως η δημοτική αρχή έστειλε τον εργολάβο.

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα όταν ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης κατηγόρησε τον Φ. Σαγάνα για φασιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και πολιτών που παρακολουθούσαν την διαδικασία.

Ο κ. Ντασιώτης κατηγόρησε τον κ. Σαγάνα οτι στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν του έδωσε το λόγο.

Απαντώντας ο κ. Σαγάνας είπε οτι του έδινε το λόγο για ερώτηση όχι όμως για παρέμβαση. “Είναι δυνατόν σε συγκέντρωση του Τσίπρα να πάει να μιλήσει ο Σαμαράς;”, είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος πως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ο Δήμαρχος όπως ο ίδιος είπε δεν γνώριζε να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν στην επιλογή από τον δήμο Αλιάρτου του τεχνικού συμβούλου του έργου που μάλιστα χαρακτηρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα.

Τα ερωτήματα παραμένουν και η συνέχεια αναμένεται στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου όπως δείχνουν τα πράγματα κατευθύνονται και οι δύο πλευρές.

ali3

ali4

Όλη η συζήτηση εδώ: http://permisospress.blogspot.gr/2015/02/blog-post_8.html

Πηγή http://diavimanews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_4.html