Και πάλι στο Δ.Σ. Λιβαδειάς το θέμα του νοσοκομείου με νέα “επίθεση” Ζιώγα στον Διοικητή

Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς επιπλέον προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσει το νοσοκομείο Λιβαδειάς για τον Φεβρουάριο, όπως ενημέρωσε την Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου ο διοικητής του Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος. Από εκεί και πέρα η ανάγκη προσλήψεων και η αναβάθμισή του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν είναι πλέον ορατή σε όλους.

“Καθημερινά ενημερώνομαι από τον κ. Ρουσσόπουλο για το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου και είμαστε σε ετοιμότητα. Κάθε μέρα “παίζεται” αν τα επείγοντα θα είναι σε λειτουργία έστω και με γενικό γιατρό, διότι όπως είναι γνωστό δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι αλά με εξειδικευμένο γιατρό παθολόγο”, σημείωσε σε δηλώσεις της η Γ. Πούλου και πρόσθεσε: “Ο Διοικητής με διαβεβαίωσε οτι τον Φεβρουάριο δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εδώ είμαστε όμως σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε για να ενεργήσουμε άμεσα όπως ήδη έχουμε κάνει και έχουμε προβεί σε σειρά ενεργειών”

Σύμφωνα με την κ. Πούλου “δεν χρειάζεται προσωπική επίθεση κατά του διοικητή, ο διοικητής εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές”.

Αυτή τη στιγμή όπως τόνισε η δήμαρχος αυτό που χρειάζεται δεδομένου οτι “με τη νέα κυβέρνηση βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και αναμένονται εξελήξεις” είναι “να ξαναδούμε την οργάνωση και την δομή του νοσοκομείου και κυρίως το θέμα των προσλήψεων”.

 

Γ. Ζιώγας: Ή θα παραιτηθεί ο Διοικητής ή θα παραιτηθώ εγώ

Επίθεση όμως για άλλη μια φορά στον κ. Ρουσσόπουλο εξαπέλυσε ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας καλώντας τον και πάλι να παραιτηθεί ωστόσο όμως αν ο Διοικητής καταφέρει να λειτουργήσει της δομές Υγείας στο νομό τότε ο κ. Ζιώγας όπως είπε θα παραιτηθεί ο ίδιος.

“Ο διοικητής του νοσοκομείου με τις τελευταίες δηλώσεις του νομίζω οτι κατά κάποιο τρόπο υποβαθμίζει το κύρος του Συμβουλίου ενώ έχει αναγάγει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο και καταφέρεται εναντίον μου”, είπε ο Γ. Ζιώγας και συμπλήρωσε: “Αν το νοσοκομείο Λιβαδειάς λειτουργήσει όπως πρέπει, καθώς επίσης τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου, Διστόμου και Σχηματάρι και το νοσοκομείο της Θήβας, με δικές του ενέργειες και όχι της νέας κυβέρνησης τότε εγώ παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος διαφορετικά ας παραιτηθεί εκείνος”.

Ο Γ. Ζιώγας επιρρίπτει ευθύνες στον Κ. Ρουσσόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς όμως επί θητείας του εφημερεύει το παθολογικό στο νοσοκομείο Λιβαδειάς 15 μέρες και τις άλλες 15 στη Θήβα και οι πολίτες των δυο περιοχών γίνονται “μπαλάκι” πότε εδώ και πότε εκεί. Εκείνος έβαλε την πινακίδα οτι κλείνει στα επείγοντα το παθολογικό. Δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν συνεχώς εφημερίες, πρόσφατα έβαλε έναν γιατρό 3 μέρες συνέχεια, πως θα αντέξει αυτός ο άνθρωπος να ασκήσει την ιατρική. Ο Διοικητής δεν μας κάλεσε μια φορά να μας ενημερώσει τι γίνεται στο νοσοκομείο. Εμείς όσες φορές μας έχουν καλέσει οι γιατροί και το προσωπικό έχουμε ανταποκριθεί”.