Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο π. Δοσίθεος έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας στο Rodon Palace παρουσία των μελών της, φίλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άντζελα Πανταζή – Βασιλιά και τα μέλη του ΔΣ καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησαν δύο πρόσωπα που όπως τόνισε η πρόεδρος “ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια κάθε ένας από το δικό του μετερίζι βοηθούν με προθυμία”.

Πιό συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακομήτρο “δύο ανθρώπους που παρά τη  μακρά τους διαδρομή στον δημόσιο βίο, τα αξιώματά τους και τις πολλές υποχρεώσεις τους έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον αυθεντικό και ανθρώπινο χαρακτήρα τους”.

Τόσο ο κ. Αγνιάδης όσο και ο κ. Μπακομήτρος ευχαρίστησαν την Ομοσπονδία για την απονομή της τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό τους ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο σημαντική δράση που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρόεδρος στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε τονίζοντας την ανάγκη για αισιοδοξία και θετική ενέργεια ώστε για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες.

“Είμαστε εδώ γιατί η ψυχή έχει ανάγκη για στοργή κι ανθρώπινη επαφή. Ζούμε μια κρίση διαρκείας και όχι μόνο. Ζούμε μέσα σε γενική ανασφάλεια ,θρησκευτικός φανατισμός απειλεί την παγκόσμια ειρήνη που είναι πανανθρώπινη λαχτάρα κάθε ανθρώπινης ψυχής. Δεν θα ήθελα να αναλύσουμε τα αίτια της, δυστυχώς τα αποτελέσματα  της όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε και τα ζούμε καθημερινά”, σημείωσε η κ. Πανταζή μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι μέσα σ΄ αυτή την κρίση ευτυχώς ξεχύθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από την ελληνική κοινωνία που εκφράστηκε υλικά και ηθικά και κάλυψε όσο ήταν δυνατόν τις υλικές και ψυχολογικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Πράγματι ακούσαμε τη φωνή του ανθρώπου που φωνάζει όπως γράφει ο Καζαντζάκης”.

Υπογράμμισε δε πως πρωταγωνίστριες σ αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι οι γυναίκες των συλλόγων που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατόρθωσαν να προσφέρουν βοήθεια  όπου τους ζητήθηκε, γυναίκες που εργάζονται εθελοντικά χωρίς αμοιβή όχι γιατί δεν αξίζει η εργασία αλλά γιατί είναι ανεκτίμητη.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που συμβάλουν στις δράσεις των συλλόγων και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τις κυρίες Ελένη Σφουντούρη, Αννα χαρέμη, Βασιλική Κωτούλα, Δήμητρα Τσουρέλη Κακοσαίου, Ζωή Μειδάνη και Ιφιγένεια Παπαθεοδώρου, για τη σημαντική βοήθειά τους.

“Σήμερα μέσα σ’ αυτή την αίθουσα όπου πραγματώνεται ο πρώτος σκοπός της Ομοσπονδίας μας,  η δημιουργία φιλικών δεσμών ανάμεσα στις γυναίκες του νομού μας, είναι μαζί μας οι γυναίκες των συλλόγων μας. Καλωσορίζουμε το σύλλογο γυναικών Χωστίων που από σήμερα γίνεται μέλος της Ομοσπονδίας μας ,όπως και τους συλλόγους Σκούρτων και Πύλης που από το καλοκαίρι ανήκουν στην οικογένεια της Ομοσπονδίας. Είναι επίσης μαζί μας οι σύλλογοι από τη Θίσβη, την Ξηρονομή, το Νεοχώρι, το Λεοντάρι, τη Δαύλεια το Σχηματάρι τον Άγιο Δημήτριο,την Αράχωβα, το Ζαγαρά, και γυναίκες της Λιβαδειάς”, είπε η πρόεδρος και κατέληξε: “Ας ενώσουμε τα χέρια και τις ευχές μας ας υψώσουμε ως τα αστέρια. Ας θυμηθούμε όσους δυστυχούν που οι πόλεμοι τους έχουν αφανίσει τις μάνες τα παιδιά τα ορφανά που οι κακουχίες έχουν γονατίσει. Η τύχη των λαών είναι κοινή και τα παιδιά τους είναι και παιδιά μας. Η αγάπη ας πλημυρίσει τις καρδιές ,ας μας φωτίσει τις ψυχές η θεία χάρη να μας χαρίζει υγεία ο θεός και να ήμαστε εδώ του χρόνου πάλι”.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Σανιδάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς Ελίζα Γεωργαντά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ορχομενού Λάμπρος Ρόδης, η Πόπη Καθάριου μίλησε για τα αποκριάτικα δρώμενα στη Λιβαδειά, ενώ αρβανίτικους χορούς παρουσίασε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου “Γεώργιος Σχηματάρης”.

om10

om9

om8

om7

om4

om5

om1

om2

om11

om6