Μήνυμα αλληλεγγύης από το Παράτημα Λιβαδειάς της ΕΑΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ακόμα μια φορά ο κόσμος της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής έδειξε την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας συμμετέχοντας στην ετήσια εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος

Τους προσκεκλημένους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα “Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση” της Εστίας Μητέρας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση καλωσόρισε η πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή.

antik3

Ο κ. Γεώργιος αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Παραρτήματος  επεσήμανε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην γενικότερη κατάσταση: “Πρέπει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε, να καλλιεργούμε την ομοψυχία και την ενότητα. Πρέπει να σεβόμαστε την γνώμη του άλλου, να μην καλλιεργούμε την πόλωση. Διατηρώντας το δικαίωμα της επιλογής πρέπει να διατηρούμε και την ομορφιά της ενότητας. Το ότι δεν υπάρχει πουθενά φως είναι ένα απατηλό ψέμα, υπάρχει, αρκεί εμείς να συμβάλουμε θετικά κρατώντας και την πίστη, την παράδοση, την αγάπη και την αλήθεια προπαντός και να την διακονούμε με όλη την θέρμη της καρδιάς μας”. Και έκλεισε με ένα στιχάκι – μήνυμα ιερέα από τη Κρήτη που λέει με νόημα: “Οτι και αν πάθεις στη ζωή, μη χάνει την ελπίδα, γιατί ξερά κλαδιά πολλών χρονών να ξανανθίζουν είδα”.

antik2

Η πρόεδρος του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Στέλλα Ταπανλή, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που κάθε χρόνο μένουν πιστοί στο ραντεβού τους αλλά και όλους όσοι στηρίζουν την ΕΑΕ.

Η πρόεδρος δεν έκρυψε την χαρά και τον ενθουσιασμό της για την λειτουργία του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης Καρκίνου αφού πρόσφατα το παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. απέκτησε την δική του στέγη πράγμα που αποτελεί, όπως είπε και η ίδια, ένδειξη αλληλεγγύης των πολιτών αυτής πόλης.

“Είναι η πρώτη χρονιά που κόβουμε βασιλόπιτα ενώ ήδη έχουμε μπει μέσα στο δικό μας Κέντρο που ήδη βρίσκεται σε λειτουργία”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ταπανλή και συμπλήρωσε : «Ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο της Λιβαδειάς το κάναμε με το παραπάνω, όχι μόνοι μας, αλλά με ένα μαγικό ραβδάκι που είναι η ψυχή των συμπολιτών μας που μας συντρόφευσε σε αυτό το ταξίδι των 6 χρόνων. Τώρα δεν είμαστε στο τέλος αλλά στην αρχή γιατί αυτά που θα γίνουν εκεί θα σας καταπλήξουν».

Σύμφωνα με την κ. Ταπανλή “η ελληνική ψυχή είναι  αλληλέγγυα, ευαίσθητη και στέκεται στον πόνο, την ανημποριά, εκεί διαφέρουμε εμείς οι Έλληνες από τους άλλους Ευρωπαίους, οι Έλληνες δεν μισούν αλλήλους”.

Ακολούθως πρόσθεσε: «Αν σε αυτήν την όμορφη πόλη δεν υπήρχε αλληλεγγύη, τότε εμείς δεν θα μπορούσαμε να ζωντανέψουμε το όνειρο μας. Να μεταμορφώσουμε σαν νεραΐδες, ένα παμπάλαιο σπίτι, με την ευαίσθητη ψυχή σας σ’ ένα καλόγουστο λειτουργικό, χρηστικό Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου”.

Παράλληλα σημειώνοντας την προσφορά που παρέχει πάντα δωρεάν η ΕΑΕ έκανε γνωστό οτι “θα έρθει στο Κέντρο μια καρέκλα ειδική για τεστ ΠΑΠ και η διαδικασία για τα αποτελέσματα θα συνεχίζεται στην Ελληνική Αντικαρκινική στην Αθήνα που έχει τον εξοπλισμό.” ενώ “ο ψηφιακός μαστογράφος της Ε.Α.Ε. θα πάει στον Άγιο Σάββα και εκεί θα μπορούν πηγαίνουν οι συμπολίτισσες μας”.

Μάλιστα, κάλεσε όλους να επισκεφθούν το Κέντρο και να γίνουν μέλη του Ομίλου φίλων της Ε.Α.Ε για να παρακολουθούν τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνουν όλον τον χρόνο και έχουν ως επίκεντρο την υγεία του ανθρώπου και την ψυχική του ηρεμία.

Συνοπτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι διοργανώνονται επιστημονικά συνέδρια, ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες, ψυχαγωγικές βραδιές. Ενώ, πέρα από τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου (Μαστογραφίες, test pap, κ.ά), στην Ε.Α.Ε. λειτουργεί Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος, υπάρχει δερματοσκόπιο και υπερηχοτομογράφος.

Τέλος, με αφορμή την παραχώρηση της αίθουσας της Εστίας Μητέρας στην Αντικαρκινική Εταιρεία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η κ. Ταπανλή εξήρε το σημαντικό και πολυετές έργο του Ιδρύματος και παράλληλα με μια δωρεά στην Εστία Μητέρας σημείωσε τα θετικά μιας αδελφοποίησης των δύο μεγάλων σωματείων της πόλης όπως είπε χαρακτηριστικά “επ΄ ωφελεία των συμπολιτών μας” μια ένωση και συνεργασία δυνάμεων “για παροχή βοήθειας στον αναξιοπαθούντα και τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας”.

antik4

Ειδικός προσκεκλημένος και ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΙ, ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος μίλησε για την «Υγεία και τις κοινωνικές προεκτάσεις της».

antik9

Αφού σημείωσε ότι θεωρεί μεγάλη τιμή αυτήν την πρόσκληση στη συνέχεια σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Η σχέση της κοινωνίας με την υγεία για εμένα έχει δυο παραμέτρους : το ένα είναι το κοινωνικό κράτος και το άλλο, με την γενική ορολογία, αφορά την ψυχολογία των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Το 49% των ανθρώπων που έχουν καρκίνο έχουν και κατάθλιψη”.

Στη συνέχεια μιλώντας για την κατάθλιψη υπογράμμισε ότι την θεωρεί την μάστιγα του αιώνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ε.Α.Ε οι άνθρωποι θα συμπεράνουν ότι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής.

“Όπως ξέρετε έχω  βγάλει δυο βιβλία για την κατάθλιψη και πιστεύω ότι είναι η μάστιγα του αιώνα, ιδιαίτερα αυτής της περιόδου που διανύουμε και νομίζω ότι τέτοιες εκδηλώσεις που ξεκινάνε από άλλη αφετηρία θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα, την αλλαγή τρόπου ζωής και σε μια άλλη φιλοσοφία ζωής”.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου οι γιατροί Λάζαρος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Πούλος, η ψυχολόγος Κονδυλία Κουρούτη και η τεχνογνώστρια Αγγελική Καλομοίρη.

Επίσης το Δ.Σ του Παραρτήματος Λιβαδειάς αποφάσισε ομόφωνα και τίμησε για την εθελοντική προσφορά και το ανθρωπιστικό έργο την κ. Άννα Αποστόλου, μέλος της ΕΑΕ, η οποία είναι και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικόλαου.

Επιπλέον, την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου της κ. Άννας Αθανασιάδου που παρουσίασαν ένα μουσικό χορευτικό δρώμενο και η  Ερωφίλη που τραγούδησε προσφέροντας ένα μουσικό περίπατο στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Οι τυχερές της εκδήλωσης που βρήκαν τα δυο φλουριά είναι η Κατίνα Ζορμπά – Παράσχου και η Δήμητρα Βόγγλη.

atnik10

antik11

antik6

antik7

antik8

antik5