Ήττα για τις αντιδραστικές δυνάμεις το αποτέλεσμα των εκλογών λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

“Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μα βαριά ήττα για τις αντιδραστικές κυβερνητικές δυνάμεις ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ. Ο λαός καταδικάζοντας τις δυνάμεις αυτές, μαζί με όλες τις δυνάμεις που πήραν μέρος στην επίθεση (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΛΑΡ, ΛΑΟΣ), αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα εκδηλώνει την αγανάκτησή του απέναντι στην βαρβαρότητα της επίθεσης, το ξεπέρασμα του φόβου, την απόφαση  του να φύγουν όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, να γυρίσει σελίδα”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας.

Παράλληλα χαρακτηρίζει αρνητικό αποτέλεσμα την “τρίτη θέση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ” γεγονός  που δείχνει ότι “απέναντι στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές απαιτείται διαρκές μέτωπο, πάλη όχι μόνο για να καταδικαστούν ισόβια οι ναζί αλλά και να ξηλωθούν τα στηρίγματά τους στην αστυνομία και στο κράτος συνολικότερα”.

Σε οτι αφορά το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ εκτιμά οτι είναι θετικό αφού “υπήρξε διπλασιασμός σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη του 2012”.

Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί οτι το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα  “θα δοκιμάσει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης την πολιτική που επιδιώκει «ανακούφιση» του λαού, μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών της Ευρωζώνης και της ΕΕ”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει επίσης ότι “χωρίς παύση πληρωμών στο χρέος, χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, χωρίς εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ελπίδα του εργατικού κινήματος και του λαού δεν θα δικαιωθεί”.

Τέλος η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει όλους όσοι “έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη”. και δηλώνει οτι “θα παρέμβει οργανωμένα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο των οξυμένων πολιτικών και κοινωνικών μαχών που ανοίγεται μπροστά μας”.