Συνελήφθησαν 4 άτομα στο Ακραίφνιο τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατασχέθηκαν μεταλλικά εξαρτήματα, βάρους -2- περίπου τόνων, τα οποία οι δράστες αφαίρεσαν από αποθήκη εργοστασίου στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας 

Επιπλέον κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και πλήθος εργαλείων που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την κοπή και φόρτωση των μεταλλικών εξαρτημάτων 

 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, συνελήφθησαν στις 25-01-2015 το απόγευμα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, συνολικά τέσσερα (4) άτομα.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ROMA, ηλικίας 44, 33 και 19 ετών αντίστοιχα, καθώς και για έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το απόγευμα, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (στο ύψος του Ακραιφνίου), δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με επιβαίνοντες τους τέσσερις δράστες, τα οποία ήταν έμφορτα με διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες το απόγευμα, αφαίρεσαν τα ανωτέρω μεταλλικά εξαρτήματα, βάρους δύο (2) περίπου τόνων, από υπόγειο φορτωτή σε αποθήκη εργοστασίου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας.

Τα προαναφερόμενα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ τα μεταλλικά εξαρτήματα, αξίας (5.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του εργοστασίου.

Επιπλέον στο εσωτερικό των δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εργαλείων, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την κοπή και φόρτωση των μεταλλικών εξαρτημάτων και συγκεκριμένα:

  • Δύο τροχαλίες με αλυσίδες,
  • μεταλλικός μοχλός περιστροφής τροχαλιών,
  • φιάλη υγραερίου,
  • κόφτης και κατσαβίδι,
  • κάβουρας, τσάπα και γερμανοπολύγωνο. 

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.