Στ.Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες συμμαχίες

Κοινοποίηση στα Social Media

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έπειτα από 300 ημέρες το Ποτάμι «είναι σήμερα η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας» εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι «χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες» κατόρθωσε να βρεθεί στη Βουλή με 16 βουλευτές και σημείωσε ότι η ψήφος προς το κόμμα του «δεν ήταν ψήφος θυμού, αλλά λογικής και θάρρους» και διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους του ότι «δεν θα σας προδώσουμε».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και ότυι η Ελλάδα παραμένει «κοντά στο γκρεμό». «Έχουμε τη διάθεση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» τόνισε.

Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες συμμαχίες –υπογράμμισε. «Χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης» και εμφανίστηκε έτοιμος να πει από τη Δευτέρα «‘ναι’ εκεί που συμφωνούμε και ‘όχι’ εκεί που κινδυνεύει η χώρα».

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε μετά τις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η ψήφος ανοχής είναι ένα από τα μοντέλα που εξετάζονται. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πάντως αργά το βράδυ ότι το επόμενο 48ωρο αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του κ. Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε, τέλος, ότι είναι κακό σημάδι η ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι αφορισμοί δεν αποδίδουν -τόνισε- και πρέπει να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231380243