Ψηφίζοντας με βάση την Εσωτερική Αναζήτηση

Κοινοποίηση στα Social Media

Πολλοί/-ες, αναποφάσιστοι, και όχι μόνο, με ρωτούν, τι να ψηφίσουν στις εκλογές της 25-1-2015, έχοντας υπόψη ότι εγώ στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρώ ότι όλοι/-ες, έχουμε πάντα μια συνεχή αναζήτηση για τα διάφορα ερωτήματα της ζωής. Η λύση είναι αφενός να ακολουθήσουμε αυτό που μας δημιουργεί μια θετική αίσθηση και μας έλκει κατά κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, αφετέρου να λάβουμε υπόψη τις κοινωνικές αιτίες των ερωτημάτων μας. Αυτό ισχύει για όλα τα πεδία της ζωής μας, στα οποία αντιμετωπίζουμε διλήμματα και ερωτήματα.

Το ζητούμενο είναι με ποιο τρόπο αυτό μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στην επιλογή ψήφου, όταν μάλιστα καλούμαστε να ενεργήσουμε με ιδιαίτερη ωριμότητα και λογική.

Στη βάση αυτή καταρχήν προτείνω:

  • Να Αφήσουμε κάθε φόβο. Ο φόβος είναι το δηλητήριο της εξέλιξης και της δημιουργίας, εμποδίζει κάθε δράση και κάθε αλλαγή, είναι ο θάνατος της ζωής. Ο φόβος είναι η προβολή μιας φανταστικής μελλοντικής κατάστασης, είναι ένα φάντασμα του νου, όπου οι κρατούντες επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν και έτσι να προτιμήσουμε την αθλιότητά μας, από την αλλαγή. Ο φόβος προς το ακαθόριστο μέλλον, με το οποίο μας τρομοκρατούν, μας κάνει να μην βλέπουμε τις αιτίες, που οδήγησαν την κοινωνία μας στη σημερινή σήψη. Με τον φόβο χάνουμε την κοινωνική πραγματικότητα, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, Τώρα.
  • Να Αφήσουμε κάθε προκατάληψη – είμαστε σε μια συνεχή αλλαγή.
  • Να Παρακολουθήσουμε τα μηνύματα που μας έρχονται από την χειμαζόμενη κοινωνία, από τους φίλους, τους συγγενείς, τους γείτονες, τους συναδέλφους μας.
  • Να Ψηφήσουμε με βάση αυτό που μας φαίνεται «πιο καλό», «πιο σωστό», «πιο ταιριαστό» με τα
    ιδανικά μας και την συναισθηματική απήχηση που έχει σε εμάς, αλλά σίγουρα δεν θα βλάπτει κάποιους άλλους, ιδιαίτερα την κοινωνία που υποφέρει.
  • Να Ψηφήσουμε με πίστη στα προσωπικά μας ιδανικά, άλλα και με βάση τα κοινωνικά ιδανικά, όπως Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, Ήθος, Εντιμότητα, Συμπόνια, Αλληλεγγύη, Φροντίδα, Μέριμνα και Ευημερία για όλους τους συνανθρώπους μας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας.

Αν θεωρούμε ότι τα παραπάνω κοινωνικά ιδανικά έχουν καταβαραθρωθεί, τότε η επιλογή ψήφου θα είναι εύκολη. 

 

Δημήτρης Κατσορίδας