Το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θα είναι στη νέα βουλή τόνισε από τη Λιβαδειά η Ε. Πολίτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη στελεχών για τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής πραγματοποίησε στη Λιβαδειά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με την συμμετοχή της υποψήφιας στο Επικρατείας Ελίζας Πολίτη και των υποψήφιων Βουλευτών Βοιωτίας Λάμπρου Ζάγκα, Νίκου Κουλουργιώτη και Σάκη Μαμμή

Η κ. Πολίτη μεταφέροντας το κλίμα από τις περιοδείες σε διάφορες περιοχές επεσήμανε οτι “ο κόσμος αγκαλιάζει το Κίνημα, υπάρχει ενθουσιασμός και πάθος και η εικόνα είναι σαφώς διαφορετικής σαφώς καλύτερη από αυτή που δείχνουν οι τηλεοράσεις”.

Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία της οτι το Κίνημα θα είναι στη νέα Βουλή και “θα προσφέρει την επόμενη μέρα στο νέο τοπίο όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της Κυριακής”  και πρόσθεσε: “θεωρούμε οτι η κρίση πρέπει να λάβει τέλος, να κλείσει αυτός ο κύκλος και να σταματήσει και ο κύκλος των ανθρώπων που πληρώνουν, τα συνήθη θύματα της κρίσης”.

Τόνισε δε πως η σημερινή συγκυβέρνηση “δυστυχώς δεν κατάφερε να προχωρήσει τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν μεγάλο οικονομικό όφελος, να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο επιχειρηματικό κλίμα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης και ως εκ τούτου να προχωράγαμε σε έξοδο από την κρίση”.

Ο στόχος τώρα όπως είπε καταλήγοντας πρέπει να είναι “η δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου και βιώσιμου”.

Ο Λ. Ζάγκας τόνισε οτι “Η κρίση δεν είναι μόνο κρίση οικονομική αλλά είναι και κρίση θεσμών και αξιών” και συνέχισε: “Το κράτος που παρέλαβε ο Γ. Παπανδρέου ήταν ήδη σε κρίση και χωρίς καμία οργάνωση, η χώρα ήταν έτοιμη αν πέσει στα βράχια αλλά το αποφύγαμε”. Παράλληλα υποστήριξε πως “όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ακουστεί κάποια άλλη εναλλακτική αξιόπιστη λύση, όλοι κατάκριναν τον Παπανδρέου και τα μνημόνια αλλά δεν πρότειναν κάτι άλλο”.  Καταλήγοντας τόνισε οτι πρέπει αν δημιουργηθεί ένα κράτος δικαίου, ισονομίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και αλληλεγγύης, “αρχές του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου”.

Ο Ν. Κουλουργιώτης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του τονίζοντας οτι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο κανείς δεν πρέπει αν μείνει απαθής.

“Πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή,  να ακουστούν όλες οι απόψεις και να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μακριά από κλίκες, μέσα από διάλογο και οχι πίσω από κλειστές κουρτίνες με όρους συμφερόντων. Αυτό έρχεται και μας δίνει σαν βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας”.

Και κατέληξε: “Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας, πολιτική δεν είναι ούτε τα σπρέντ, ούτε τα επιτόκια, είναι οι διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης,  η ελευθερία, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος και η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί και δυνατούς για την ανασύσταση της παράταξης”.

Τέλος ο Σάκης Μαμμής αφού τόνισε οτι στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν πολλοί νέοι άνθρωποι “που έχουν την εμπειρία της λειτουργίας σε μαζικούς χώρους αλλά και πρωτοποριακές ιδέες για την ίδια την ουσία της πολιτικής ως κοινωνικού φαινομένου, ανθρωποι που εμπνεύστηκαν από τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου”

Ο κ. Μαμμής υποστήριξε οτι “στο ΠΑΣΟΚ έχει μείνει μόνο η σφραγίδα” ενώ “η ψυχή του βρίσκεται στο Κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου”.

Χαρακτήρισε “ψευδεπίγραφο” το δίλλημα “μνημόνιο και αντιμνημόνιο” λέγοντας: “Αυτό το δίλημμα στην πραγματική πολιτική ζωή δεν υπάρχει. Από κανένα μνημόνιο δεν προβλεπόταν για παράδειγμα η καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων, το μνημόνιο ήταν το άλλοθι. Από την άλλη το αντιμνημόνιο είναι το άλλοθι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη βάλλουν στο τραπέζι επώδυνα ζητήματα που εμείς τα βάλαμε”.

Καταλήγοντας σημείωσε: “Δεσμευόμαστε οτι θα προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες μας, δεν θα αφήσουμε να ξανασκοτεινιάσει, θέλουμε και την δική σας δέσμευση πως όταν δείτε κάποιον να γυρνάει σε εποχές που μας πείραξαν να τον στείλετε σπίτι του”.

kin1

kin2

kin4