Ο Γιάννης Καράμπελας στο Δήλεσι

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στο Δήλεσι μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Ναυτικό Όμιλο Δηλεσίου και την διοργάνωσή της την ανέλαβαν φίλοι του κ. Καράμπελα από την περιοχή.

Το κύριο μέρος της ομιλίας του κ. Καράμπελα αφορούσε τη σύσταση της νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος κι έγινε αποδεκτή στις 22.12.2014.

Όπως ανέφερε: “Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση αφού ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο, διαχρονικό και διακομματικό αίτημα των τοπικών φορέων. Από το 2010, πριν τον Καλλικράτη, βουλευτές του νομού αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν ταχθεί υπέρ της ανακήρυξης του Δηλεσίου σε Δημοτική Ενότητα, φέρνοντας το θέμα επανειλημμένως στη βουλή, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Τον Μάιο του 2013 συναντήθηκα με μέλη του συλλόγου ‘Κίνηση Πολιτών Δηλεσίου’ και υποσχέθηκα να επανεκκινήσω το θέμα. Πριν ένα μήνα τα καταφέραμε. Το Δήλεσι απέκτησε οντότητα.  Είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το Πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’ από την ψήφισή του και μετά, ενώ θ’ αποτελέσει το έναυσμα και γι’ άλλες διορθώσεις διοικητικών στρεβλώσεων που έφερε η εφαρμογή του”.

Ενώ συμπλήρωσε: “Πλέον το Δήλεσι έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, ν’ αναπτυχθεί ορθολογικότερα διεκδικώντας κοινοτικές χρηματοδοτήσεις ως αυτοτελής Δημοτική Ενότητα και προωθώντας μια σειρά υποδομών όπως την ένταξή του στο Σχέδιο Πόλεως, τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και την λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ.”

Επιπλέον ο κ. Καράμπελας επισήμανε: “Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το 90% των αναπτυξιακών έργων στη χώρα στηρίζεται στην χρηματοδότηση που λαμβάνουμε από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και κάνει πράξη όλα αυτά που υποστηρίζει προεκλογικά, επιλέγοντας πολιτική μονομερών ενεργειών και ευθείας σύγκρουσης με τους εταίρους μας, αυτά τα χρήματα δεν θα έρθουν ποτέ στη χώρα μας. Πρέπει να σκεφθείτε όλοι σας πολύ καλά αν θ΄αφήσετε ανεύθυνους πολιτικούς να παίξουν σε μια ζαριά το μέλλον της πατρίδας μας”.

Ολοκληρώνοντας σημείωσε: “ Το διακύβευμα των εκλογών δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή πολιτικής, σταθερότητα ή αβεβαιότητα, αλλά και με τη στήριξη νέων ανθρώπων ή την επιμονή στο παλιό. Ο κόσμος πρέπει να στείλει στα σπίτια τους όλους εκείνους που σας στέρησαν μισθούς και συντάξεις και κατασπατάλησαν τα χρήματα των παιδιών σας ακολουθώντας ελλειμματικές πολιτικές”.