Από το Κ.Υ. Αλιάρτου η κάλυψη των κενών στα επείγοντα του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Την “κολοκυθιά” θυμίζει η υπόθεση του νοσοκομείου Λιβαδειάς με της εφημερίες στα επείγοντα και τα προβλήματα λόγω έλλειψης γιατρών παθολόγων.

Η έλλειψη γιατρών την συγκεκριμένη περίοδο είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για επτά μέρες το μήνα τα επείγοντα στις εφημερίες μένουν χωρίς παθολόγο με οτι αυτό συνεπάγεται για όποιον τύχει να αρρωστήσει… απόγευμα.

Προκειμένου λοιπόν να καλυφθούν οι ελλείψεις ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα όπου υπάγεται το νοσοκομείο Λιβαδειάς Λάζαρος Μακρής αποφάσισε για τον Ιανουάριο τις συγκεκριμένες ημέρες τον που υπάρχει το πρόβλημα να καλυφτούν τα κενά από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.

Όταν το… νέο μαθεύτηκε στην Αλίαρτο όπως ήταν φυσικό τόσο η δημοτική αρχή όσο και η τοπική κοινωνία αντέδρασε έντονα και με κάθε τρόπο τονίζοντας πως δεν γίνεται ανεκτή καμία υποβάθμιση του Κ.Υ..

Αποτέλεσμα ήταν την Τρίτη ο κ. Μακρής να ανακαλέσει την απόφαση για κάλυψη των κενών από το Κ.Υ. Αλιάρτου γεγονός που ξεσήκωσε τον δήμο Λεβαδέων (που ήδη είχε επισημάνει οτι η ενέργεια αυτή ουσιαστικά δεν αποτελεί λύση του προβλήματος) και τους φορείς που κινήθηκαν και δικαστικά υπογραμμίζοντας οτι χωρίς εφημερία παθολόγου στα επείγοντα τίθεται σε κίνδυνο η Υγεία των κατοίκων της περιοχής ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο μίλησε για το κλείσιμο του παθολογικού κάνοντας λόγο για “έγκλημα” και για “χαριστική βολή” από την Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Έτσι λοιπόν την επόμενη μέρα, την Τετάρτη ο διοικητής του νοσοκομείο Λιβαδειάς Κώστας Ρουσσόπουλος με σχετική ανακοίνωσή του έκανε γνωστό οτι με “συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ” και δικές του τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και “δεν τίθεται πλέον θέμα μη εφημέρευσης των Επειγόντων στο Γ. Ν. Λιβαδειάς”.

Πως έγινε αυτό; Μα με την ανάκληση της ανάκληση της απόφασης και κατά συνέπεια την κάλυψη των κενών με έναν εκ των δύο γιατρών που εφημερεύουν στο Κ.Υ. Αλιάρτου για τις έξι μέρες που απέμειναν τον Ιανουάριο, για τον Φεβρουάριο έχει ο Θεός…

Ωστόσο το θέμα πέραν της ουσίας του παρουσιάζει και πολιτικό ενδιαφέρον αφού ο κ. Ρουσσόπουλος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε από μεμονωμένα άτομα” που “ορισμένοι εξ΄ αυτών εμφανίζονται στο Νοσοκομείο μόνο σε προεκλογικές περιόδους” ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει οτι “ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν εξωθείται και δεν εκβιάζεται” αλλά και οτι “είναι παρών και δίνει αποδεδειγμένα και καθημερινά την μάχη σ΄ ότι του αναλογεί μαζί με όσους ενδιαφέρονται ουσιαστικά, για την λειτουργία και την αναβάθμισή του”.

Σε οτι αφορά τους εργαζόμενους των οποίων ο Σύλλογος είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις μετακινήσεις και αποσπάσεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού «σε άλλα νοσοκομεία που αποφάσισε η  5Η Υγειονομική Περιφέρεια επιπόλαια, δημιουργώντας μεγάλα κενά στην λειτουργία του Νοσοκομείου» και ζήταγε να σταματήσουν οι μετακινήσεις των υγειονομικών υπαλλήλων «χωρίς την αυτόματη αντικατάστασή τους»  διότι το νοσοκομείο στο τέλος θα κλείσει από την πλευρά τους καλούν σε αγώνες διεκδίκησης.

“Ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί μόνιμο προσωπικό και να σταματήσουμε να δεχόμαστε τις λύσεις που «μπαλώνουν» το πρόβλημα. Μη αφήσουμε το νοσοκομείο να γίνει ένα κτίριο φάντασμα. Νοσοκομεία χωρίς επείγοντα σημαίνει πολίτες χωρίς υγεία”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.