Την Παρασκευή η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Βοιωτία την εκλογή περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Βουλευτές Νώντα Κοτσικώνα και Σταυρούλα Τζάνου περπάτησε στην αγορά της Λιβαδειάς, συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με πολίτες ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης.   Να σημειωθεί οτι ο κ. Κουτσούμπας την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

“Την επόμενη μέρα από τις εκλογές, θα είναι εδώ όλοι οι παράγοντες που έχουν κάνει τη ζωή μας, τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας, κυριολεκτικά σφαγείο. Θα είναι εδώ η ΕΕ και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτήν. Θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού. Το “εθνικό σχέδιο ανάπτυξης”, όπως το λέει η ΝΔ, και το “σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης”, όπως το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνο υποσχέσεις για ανάκαμψη των κερδών στους εγχώριους και ξένους καπιταλιστές”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: “Ούτε το σχέδιο “ανάπτυξης ” της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, εγγυάται στον άνεργο ότι θα πάρει πίσω την δουλειά που είχε, με τον μισθό και τα δικαιώματα που είχε.  Το αντίθετο μάλιστα. Τα σχέδιά τους είναι σχέδια ενός δρόμου που χρόνια τώρα ισοπεδώνει εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, που μας έφερε σε αυτή την καταστροφική πορεία για τον λαό και την χώρα. Ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα”.

Αφού άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ “που τους γνωρίσαμε 40 χρόνια τώρα, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια” συνέχισε με τον ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντάς τον με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπήρξαν στενοί συνεργάτες των κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλου και “με τις πολιτικές τους μάτωσαν το λαό”.

Παράλληλα κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί και να ψηφίσει το ΚΚΕ που διεκδικεί με την τρίτη έδρα στη Βοιωτία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Την άλλη Κυριακή αυτό που θα μετρήσει πραγματικά, θα δώσει ανάταση κι ελπίδα στο λαό και την νεολαία, είναι να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, ιδιαίτερα τώρα που είναι ορατή η πιθανότητα της κατάκτησης της 3ης θέσης στη Βουλή. Ιδιαίτερα για τον νομό Βοιωτίας έχει μεγαλύτερη σημασία. Γιατί, εάν στον νομό Βοιωτίας αναδειχθεί το ψηφοδέλτιό μας τρίτο σε ψήφους και ποσοστά, τότε η 3η έδρα (γιατί πλέον η Βοιωτία είναι τριεδρική περιφέρεια) θα κερδηθεί από το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα η Βοιωτία να στείλει βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή που θα είναι γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων του νομού μας”.

Για να γίνει όμως αυτό υπογράμμισε οτι δεν πρέπει καμία ψήφος να σκορπιστεί δεξιά κι αριστερά, “είτε σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτοί θα εκλέξουν από ένα βουλευτή ο καθένας), είτε σε άλλα κόμματα, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του ΚΙΔΗΣΟ, είτε του Ποταμιού ή της φασιστικής Χρυσής Αυγής”.

Από την πλευρά του ο Νώντας Κοτσικώνας αφού τόνισε οτι τα προβλήματα θα παραμείνουν και μετά τις εκλογές σημείωσε: “Οι προεκλογικές υποσχέσεις ξεχνιούνται και νέα αντιλαϊκά μέτρα βγαίνουν από το συρτάρι. Το σκηνικό αυτό είναι γνωστό και το έχουμε ζήσει κατ’ επανάληψη. Όταν τα ψέματα θα έχουν τελειώσει, θα είναι η ώρα ο λαός να μετρήσει το μπόι του. Να ορθώσει το ανάστημά του. Να αναμετρηθεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με την Ε.Ε. που θα συνεχίζει να τα υπερασπίζεται και με την κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να την υπερασπίζεται, επιβάλλοντας στα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν το μάρμαρο. Σ’ αυτή την αναμέτρηση, η δύναμη του ΚΚΕ θα είναι καθοριστική για τα λαϊκό κίνημα. Γιατί το δυνάμωμα του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, φόβητρο της όποιας κυβέρνησης” και παράλληλα “θα ανοίξει το δρόμο για μία ριζικά διαφορετική, φιλολαϊκή  προοπτική “.

Τέλος η 44χρονη Τεχν. Γεωπόνος, Σταυρούλα Τζάνου δήλωσε μεταξύ άλλων: “Σε αυτές τις εκλογές κάθε εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος,  μικρός αγρότης, άνεργος, νέος, πρέπει να πάει στη κάλπη με τις ανάγκες του μπροστά, με τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά. Ανάμεσα στα ψίχουλα της αγανάκτησης και της οργής συμφέρον κάθε εργαζόμενου είναι να επιλέξει ισχυρό ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που θα είναι η πραγματική Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι σε αυτόν τον αντιλαϊκό μονόδρομο”. Ταυτόχρονα επεσήμανε οτι ο λαός πρέπει “να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής” της οποίας “η εγκληματική δράση και ο ρόλος της έχουν αποκαλυφθεί” και να στηρίξει το ΚΚΕ που  “δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης”.